StoryEditor
Domaći nogometBivši prvotimac Hajduka od prošlog ljeta skrasio se u flamanskoj pokrajini Belgije

Carević: U Lokerenu svaki prvotimac govori drugim jezikom (VIDEO)

Piše PSD.
19. ožujka 2008. - 17:30
Mario Carević skrasio se u Belgiji. Bivši prvotimac Hajduka od prošlog ljeta živi u flamanskoj pokrajini Belgije, u gradu Lokerenu gdje igra u redovima člana Jupiler lige, KSC Lokeren Oost-Vlaanderen, a radi se o klubu koji je 2000. godine nastao fuzijom dvaju klubova K.Sint-Niklase S.K.E. i KSA Lokerena.

Nakon što je na samom startu sezone imao problema s ozljedama, Carević se zadnjih mjeseci ustalio u najboljem sastavu kluba kojeg trenira bivši izbornik Belgije Georges Leekens te prikazuje sve zapaženije partije.

Uz to je 26-godišnji Makaranin uspio zabiti i tri gola u prvenstvu i to na vrlo atraktivan način. Prošlog vikenda proslavio se golom iz slobodnjaka kojeg je zabio Denderu za pobjedu Lokerena 1-0.
Carević u vrijeme dok je igrao za Hajduk

- Prezadovoljan sam u Belgiji. Ovdje je ugodno živjeti, a nogomet se prati s puno manje stresa nego u HNL-u. Žalim samo što Lokeren ne bilježi nešto bolje rezultate, jer imamo puno bolju momčad nego što to sugerira pozicija na tablici – priznaje Carević čiji klub drži 13. poziciju u Jupiler ligi, iako je za kupovinu igrača utrošen ogroman novac.

Lokeren drži Roger Lambrecht, živahni 92-godišnjak, poznati biciklist iz vremena nakon Drugog svjetskog rata, a koji je vrlo široke ruke kad je riječ o kupovini nogometaša.

Najskuplja akvizicija je 25-godišnji izraelski reprezentativac Omer Golam za kojeg je ove zime Maccabiju iz Petah Tikve plaćeno čak milijun dolara.
Interesantno da je igrački kadar Lokerena satkan od nogometaša sa svih strana svijeta, da bi po tom, nacionalnom kriteriju slobodno mogao nositi naziv – Internacionale.

Naime, među 26 igrača prve momčadi čak je 11 nacionalnosti; sedmorica su Belgijanaca, po četiri nogometaša iz Srbije i Konga, trojica Marokanaca, dvojica iz Gvineje, i po jedan iz Brazila, Izraela, Burkine Faso, Obale Bjelokosti i BiH dok je Mario Carević jedini Hrvat.

- Ispada da svaki prvotimac govori drugim jezikom, ali nemamo problema u komunikaciji. Svi Afrikanci govore francuski, a trener nam daje upute i na engleskom jeziku – otkrio nam je Carević. I njemu je život u flamanskom dijelu Belgije pomogao da obogati svoje znanje stranih jezika.

Carević je dosad nogomet igrao u Al-Ittihadu u Saudijskoj Arabiji gdje je komunicirao na engleskom jeziku, u Stuttgartu je savladao njemački, a u Belgiji se trudi sporazumijevati na francuskom i flamanskom jeziku.
- Pomaže mi praksa iz Makarske gdje ljeti moraš biti pravi poliglot ako želiš uhvatiti curu – šali se Carević.

ALEN ORLIĆ / EPEHA 

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 05:36