StoryEditor

Cannavaro: Italija će biti europski prvak

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 13:03

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije Fabio Cannavaro vjeruje da Italija može osvojiti naslov europskih prvaka ovog ljeta, objavio je danas sportski dnevnik "La Gazzetta dello Sport".

Ukoliko se to dogodi, Talijani bi naslovu svjetskih prvaka iz 2006. pridodali i europski naslov. Tako bi ponovili uspjeh koji su ostvarili Francuzi.

Francuska nogometna reprezentacija je 1998. osvojila naslov svjetskih prvaka, a dvije godine kasnije i europski naslov, pobijedivši u finalu Talijane.

- Ako odemo na EP bez velike euforije, skromni i odlučni da iskoristimo svoje kvalitete vjerujem da možemo otići do kraja. Treba slijediti primjer Francuza, koji su bili jako dobri kad su osvojili SP 1998. i dovoljno sretni da dvije godine kasnije osvoje i europsku krunu - izjavio je Cannavaro.

Na ovogodišnjem EP-u Italija se nalazi u najtežoj skupini, zajedno sa Francuskom, Nizozemskom i Rumunjskom.                                                                                                                                         (H)

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 19:31