StoryEditor
Domaći nogometnakon što im je policija zabranila unošenje transparenata na sjever maksimirskog stadiona

BBB-ovci umjesto navijanja na tribini šetali gradom

Piše PSD.
22. ožujka 2008. - 23:06

Male skupine BBB-ovaca su na Trgu novinare
"počastili" psovkama / Elvir Tabaković / CROPIX
Utakmica između Dinama i Šibenika na maksimirskom stadionu iodigrala se u otužnom ambijentu pred tek tristotinjak gledatelja. Sjeverna tribina, uporište najvjernijih i najglasnijih Dinamovih navijača, nesvakidašnje je prazna, s tek nekoliko vatrogasaca koji su - kako nema straha od bakljade - dobili slobodnu večer.

Bad Blue Boysi su planirali zauzeti mjesto na svojoj tribini, ali im policija im nije dopustila unošenje četiri transparenta. Kako doznajemo, transparentima su htjeli odati počast svome članu Frani Despiću, ubijenom prošlog vikenda u tučnjavi u parku Ribnjak.

Na transparentima je pisalo: "U tuđoj smrti se naslađujete, na nasilje pozivate", "Ni pokojne sinove heroja ne poštujete", "Hrvatska, srami se!", "Frankie, počivaj u miru".

Pošto im unošenje transparenata nije dopušteno, navijači su odlučili bojkotirati utakmicu. Navijači su navodno i pregovarali s policijom, te bili spremni odustati od unošenja svih transparenata, osim onog s natpisom "Frankie, počivaj u miru", ali policija navodno nije pristala ni na to.

Policija još nije objasnila razloge zbog kojih nije dopustila unošenje transparenata na stadion.

#BBB#TRGBANAJELAčIćA

Izdvojeno