StoryEditorOCM
Splitsnimio video

Splitski SDP-ovac zorno pokazao kako će izgledati parkiranje kod nove zgrade Općinskog suda, otišao je na Dračevac...

Piše M. U.
22. siječnja 2024. - 17:18

Zgrada Općinskog suda uskoro seli u Split u bivšu zgradu "Stande", a velik broj građana brine kako će to utjecati na ionako nepovoljnu situaciju s parkingom. O ovom problemu oglasio se i predsjednik splitskog SDP-a, Davor Matijević u videu koji je objavio na svom Facebook profilu. 

- Općinski sud se vraća u Split i slijedi nam prometni kolaps jer nikome nije jasno kako će sva vozila koja su danas na Dračevcu sutra stati na Trg hrvatske bratske zajednice.

Kome god nije jasno o čemu pričam, trebao je otići danas u 12 sati na Dračevac i nakon toga otići na Trg hrvatske bratske zajednice pa da mi kaže kako netko misli da će u bocu od litre stati tri litre. Koliko god mi zatvarali oči i pretvarali se da će se problem riješiti sam od sebe, vjerujte mi da neće - započinje Matijević. 

image
Screenshot Facebook

Kaže da je problem Trga Hrvatske bratske zajednice star godinama i propust je brojnih gradskih administracija.

- Jesmo li napravili išta po pitanju toga da iskoristimo potencijal te lokacije od podzemne željeznice, javne garažne kuće, nekakvog smislenog administrativnog centra grada koji se već danas svakodnevno posjećuje i u kojem radi velik broj ljudi? Nekad se u Splitu mogla izgraditi podzemna željeznica kroz cijeli grad, sada desetljećima nismo u stanju osmisliti i urediti jedan trg - nastavlja Matijević. 

image

Zgrada Općinskog suda 
 

Vojko Bašić/Cropix

Kaže da gradonačelnik Ivica Puljak napokon opravdano može reći da su za postojeće stanje krivi drugi, ali isto tako mu stanovnici Dobroga i Lovreta mogu reći da u ove tri godine mandata nije napravio apsolutno ništa da nađe makar neko privremeno rješenje i da pripremi grad na ovaj prometni pritisak.

- Jedino što poručuje svojim nedjelovanjem je: Sretno ljudi, snađite se sami - zaključuje Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:39