StoryEditorOCM
Splitlokalni političar

Predblagdanska čestitka Puljku: ‘Gradonačelniče, vi niste Grinč. On je ukrao samo Božić, vi Splitu dvije i pol godine‘

Piše split sd
13. prosinca 2023. - 22:14

Predsjednik splitskog HSLS-a Hrvoje Bašić se na Facebooku osvrnuo na jučerašnju situaciju u kojoj je gradonačelnik Ivica Puljak jučer demostrativno napustio sastanak s predstavnicima radnika splitskih vrtića.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Kad je u rujnu prošle godine Puljak najavio dizanje cijene vrtića i produženog boravka, rekao je da novac od povećanja cijena ‘ide direktno vrtićima‘ što će značiti ‘podizanje standarda djece u vrtićima i to u suštini roditelji razumiju‘.

Malo više od godine dana nakon, Puljak demostrativno napušta sastanak s radnicima vrtića koji samo traže da se njihove plaće izjednače s plaćama zaposlenika osnovnih škola, na što imaju pravo sukladno Zakonu o predškolskom odgoju.

Gradonačelniče, je li taj demostrativni odlazak sa sastanka ujedno i demonstracija tog vašeg ‘podizanja standarda‘?

1. Odgajatelji su činjenično preopterećeni i potplaćeni

2. Vrtićke skupine su pretrpane s više djece nego prošlih godina

3. Unatoč svemu što ste izgovorili - i dalje sva djeca u Splitu nisu upisana u vrtiće!

Dakle, Puljak nema novca za odgajatelje, nema novca za djecu, znao je roditeljima dignuti cijene, a svima nama prodaje maglu o gradnji novih stadiona u isto vrijeme!

Gradonačelniče, vi niste Grinč. On je ukrao samo Božić. Vi ste Splitu ukrali dvije i pol godine života, a kako nastavite li ovako, biti će nažalost i pune četiri!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:41