StoryEditorOCM
Splituzvratila udarac

Nezavisna čelnica splitskog kotara odgovorila HDZ-ovcu: ‘Kad sam se ja borila za tajnike, šutio je. Insinuira...‘

Piše Božidar Lončar
26. ožujka 2024. - 16:05

Nakon što se predsjednik GK Plokite i kotarskog ogranka HDZ-a Luka Čelar očitovao o odluci Grada da se ukidaju radna mjesta tajnice i tajnika gradskih kotara i mjesnih odbora pri čemu je naveo "kako neki kotarevi imaju tajnicu, drugi ne" insinuiravši kako "vjerojatno su "bliži" gradonačelniku", javila se Marina Kovačević, nezavisna predsjednica GK Šine s istoka Splita. 

HDZ-ovac ispalio: ‘Ukinuli su radno mjesto našoj tajnici, koja je bila duša i srce kvarta. Ne zna se ko pije, ko plaća‘

- S obzirom na činjenicu da je gospodin Mate Buljubašić jedini tajnik koji je ostao na terenu, odnosno na području četiri jedinice mjesne samouprave (GK Sirobuja i Šine, te MO Kamen i Stobreč), priopćenje gospodina Luke Čelara neminovno se odnosi na tajnika GK Šine, gospodina Matu Buljubašića. Apel gospodina Čelara da se vrati tajnicu GK Plokite na teren u kotar pozdravljam, no on je došao prekasno.

Dana 8. rujna 2022., dakle prije osamnaest mjeseci, moj apel da se tajnike ostavi tamo gdje su najpotrebniji, gospodin Čelar nije podržao. Kad sam se ja borila za sve tajnike, a to uključuje i tajnicu GK Plokite, predsjednik GK Plokite, gospodin Čelar je šutio. A sada u predizbornoj kampanji svoje stranke za Sabor, gospodin Čelar insinuira da je naš tajnik gospodin Mate Buljubašić "bliži gradonačelniku" i da uživa nekakvu "privilegiju" u odnosu na druge tajnike.

Jedina privilegija u ovome komunalnome glibu koju uživa gospodin Mate Buljubašić je što ima predsjednicu koja je za njega na vrijeme digla glas. Tu privilegiju tajnica GK Plokite, nažalost, nije uživala kad je bilo bitno. Oni koji su zaista bili "bliži gradonačelniku" po tom pitanju bili su splitski HDZ i SDP, jer svi znamo: tko šuti, taj se slaže - poručila je Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:17