StoryEditorOCM
SplitDI BAŠ ONI?!

Navikli smo na svašta, ali da će i vozači saniteta postati gradski kauboji - na to nismo. Stručnjak: ‘Nije intervencija‘

Piše Božidar Lončar
17. ožujka 2024. - 13:30

Znamo da ne bi tu stali bezveze, da su radovi 100 metara iza, da se od parkiranih automobila pješaci ne mogu mimoić i da nemaš di stat‘, al‘ opet... Pogledajte sliku pa prosudite. Zar vozač saniteta kao dežurne službe koja skrbi o bolesnima i nemoćnima ne bi trebala biti ogledan primjer za druge? Jer ako jest, onda ovo mnogo govori o Splitu.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Kao neki lokalni gradski kauboji, osobito na Firulama gdje često paradiraju skupocjeni Mercedesi, BMW-ovi i Audiji, koji hladno upale "sva četiri" nasred ulice i ostave automobil dok idu po cigarete, piletinu iz fast fooda ili mirno ispijaju kavu na štekatu, na sličan su se potez danas odlučili baš djelatnici saniteta. Naravno, motivi i razlozi su potpuno drugačiji, pa možda i opravdani, ali opet...

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Do drugih dežurnih službi je danas teško doći jer je nedilja. Za prometnog stručnjaka Stanka Smodlaku nema dileme - riječ je o očitom i čistom prekršaju jedan kroz jedan:

- Vozilo nema upaljena rotacijska svijetla, nije riječ o intervenciji. Čisti prekršaj. Vozač nije ostavio niti mogućnost za prolaz pješaka koji se moraju spuštati na kolnik - kazao nam je član Upravnog odbora HAK-a Smodlaka.

Ne možeš ni škovace bacit, a da bi proša moraš izać na cestu. Kakva nedilja na Firulama. Srićom pa "Čistoća" danas ne prikuplja komunalni otpad jer je još samo falilo vozilo gradskih komunalaca za potpuni show! Ružna slika,  kakvu poruku šaljemo drugima?

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:08