StoryEditorOCM
SplitVUK SIT, KOZA CIJELA

Grinch ipak Splitu nije ukrao Božić; nakon teksta o adventskom debaklu, javio nam se Ivošević i poslao ključni papir...

Piše Božidar Lončar
29. studenog 2023. - 20:49

Čekali smo... I dočekali! Nakon objave teksta o početku Adventa na Zvončacu radi čega su negodovali stanari Meja zbog buke te pokušaja od ponedjeljka da dođemo do odgovora je li Puljak aktom dozvolio prekoračenje buke, javio nam se zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Poslao nam je Zaključak o prekoračenju buke koji je donesen 28. studenog, ali kako nam je sam rekao, nije još  objavljen u Službenom glasniku dok na naše pozive jučer nije stigao odgovoriti.

image




 

Božidar Vukičević/Cropix

Također, od organizatora i nismo dobili komentar niti navedeni zaključak. S obzirom kako odgovor nismo dobili, a dokument nije javno objavljen, jedini dostupan zakonski akt dostupan na webu je bio Pravilnik. 

Prema Zaključku, razina buke za koncerte je smanjena s 80 na 65 decibela.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Za svakodnevni glazbeni program od 29. studenog do 31. prosinca imisijska razina buke može biti do 65 decibela ili što bi se reklo, buka s prozora.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Za Novu godinu će razina buke biti 65 decibela do tri sata ujutro. Razina buke na koncertima može biti do 65 decibela od 19 do 23, dok je od 23 do ponoći 60 decibela. Na koncertu Giuliana na Badnjak od 12 do 17 sati razina buke može biti do 65 decibela - stoji u Ivoševićevu odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 02:10