StoryEditorOCM
Splitčestitamo

Dodijeljene Državne nagrade za znanost: među laureatima našlo se troje Splićana, jedan s FESB-a i dvije s Instituta

Piše Petra Klarić
16. studenog 2023. - 13:06

Državnim nagradama za znanost, koje svake godine dodjeljuje Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost, ove je godine nagrađeno ukupno 26 znanstvenika iz svih dijelova Hrvatske. Među njima našlo se troje splitskih znanstvenika – Dragan Poljak s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te Daria Ezgeta Balić i Petra Zemunik s Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

Godišnjom nagradom za znanost nagrađen je prof. dr. sc. Dragan Poljak s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Poljak je svoju nagradu zaslužio za rad u području tehničkih znanosti, a osim njega u istoj kategoriji nagrađeno je još dvoje znanstvenika sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci.

Dvije nagrade ove godine otišle su Institutu za oceanografiju i ribarstvo, i to Godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti u području prirodnih znanosti koju je dobila dr. sc. Daria Ezgeta Balić te Godišnja nagrada za znanstvene novake u području prirodnih znanosti koju je dobila dr. sc. Petra Zemunik.

Veseli činjenica da Split redovito ima svoje predstavnike na popisu nagrađenih Državnom nagradom za znanost, a posebno kada su to znanstvenici novaci.

Popis ostalih dobitnika Državnih nagrada za znanost za 2022. godinu možete pogledati na linku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 21:26