StoryEditorOCM
Receptisavršenstvo

Svinjetina u pivskom umaku je top ideja za ručak! Meso je mekano kao maslac, a toč gust i moćan. Imamo i ideje za priloge

Piše T. S. M.
8. veljače 2024. - 11:43

Tražite li inspiraciju za današnji ručak, imamo super ideju. Što kažete na svinjetinu u pivskom umaku, tako mekanu da se topi u ustima? Zamislite samo koji će to užitak biti, još ako je poslužite uz dobro napravljen restani krumpir ili pire te svemu dodate kakvu finu salaticu, na primjer od crvenog kupusa...

Donosimo vam odličan recept za svinjetinu u pivskom umaku, za koji će vam trebati par odrezaka od vrata, a ako vam trebaju recepti za gore spomenuta jela, linkove ćete pronaći na kraju teksta.

Svinjski vrat u pivskom umaku

Sastojci:

6 odrezaka svinjskog vrata
350 ml goveđe juhe
330 ml piva
1 veći luk
3 žlice umaka od soje
1 žlica senfa,
1 žlica gustina
malo ulja
malo ružmarina ili peršina
sol, papar

Priprema:

Sitno nasjeckajte luk, a pivo, umak od soje i senf dobro izmiješajte.

Posolite odreske pa ih istucite, a zatim ih kratko zapržite na vrelom ulju s obje strane. Izvadite ih iz tave, a na istu masnoću dodajte luk te ga pirjajte dok ne dobije lijepu boju.

Vratite odreske u tavu, zalijte ih pivom i većim dijelom prethodno zagrijane juhe (u nedostatku koristite toplu vodu) te poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta do sat vremena, podlijevajući po potrebi.

Na kraju dodajte gustin razmućen u ostatku juhe ili vode, promiješajte da postane jednolično pa kuhajte još 5-6 minuta.

Prije posluživanja pospite svježim peršinom ili ružmarinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 10:37