StoryEditorOCM
Receptitko bi rekao

Majoneza bez jaja? Moguće je! Domaća blogerica sve je oduševila idejom, a nama je dala i savjete. Pogledajte, lako je...

Piše T. S. M.
18. ožujka 2024. - 18:25

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje. Je, ali samo ako smijete jesti jaja, a mnogi, nažalost, ne smiju. Takvima su uskrsni blagdani prava muka jer (osim janjetine) nema tradicionalnog jela koje se priprema u to vrijeme, a da u njega ne idu jaja pa su im delicije poput sirnica i francuske salate nešto o čemu mogu samo sanjati.

E, ali postoji rješenje, doduše djelomično, eto i to je nešto. Pronašli smo super ideju za domaću majonezu bez jaja, pa će oni koji tu namirnicu ne smiju jesti ove godine konačno moći uživati barem u francuskoj. Vidjeli smo je na TikToku Maje Jalšovec, čiji su nam recepti jako dragi.

Maja je svojim pratiteljima otkrila kako vrlo jednostavno napraviti majonezu bez jaja, a njen je prijedlog oduševio gotovo sto tisuća ljudi.

Po njenom receptu, majoneza se radi od ulja i mlijeka i to vrlo lako i brzo. Sve što treba napraviti je miješati ih štapnim mikserom nekoliko trenutaka, dok se ne stvori fina emulzija. I to je cijeli posao! 

Maja nam je dala i nekoliko savjeta za još bolji uspjeh.

- Vrlo je važno da se koriste odgovarajući omjeri vode i ulja, 2:1 u korist ulja. Dodajte i malo soli. Možete, ako želite dodati malo limunovog soka i senfa, ali još je bolje dodati sasvim malo češnjaka, doslovno jednu četvrtinu režnja, ako ne i manje. Dobit ćete odličan okus - rekla nam je Maja u kratkom razgovoru.

https://www.tiktok.com/@maja_jalsovec/video/7328784637793160480?is_from_webapp=1&sender_device=pc

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 22:21