StoryEditorOCM
Pričestara skula

Doznali smo kako prepoznati, brati i skuhati samoniklo bilje! Znate li da se ova delikatesa ne smije jesti sirova?

Piše Ljubica Vuko
28. travnja 2024. - 12:01

Dan samo takav! Prekrasna priroda otoka Mljeta i ugodno, dobro raspoloženo društvo okupljeno na IX. radionici samoniklog jestivog bilja u Goveđarima. Poseban je osjećaj kad se zajedno bere bilje iz netaknute prirode, kad učiš kako se koja biljka zove i je li jestiva, kad otkrivaš koliko je oko nas zapravo zdrave hrane.

Naši domaćini bili su Tamara i Zoran Luković, koji su početkom 2000-ih kupili staru kuću u Goveđarima, naselju u srcu Nacionalnog parka Mljet, i osim privatnog smještaja za turiste, otvorili 2011. galeriju "Stara skula", multimedijalni prostor u kojem ugošćuju umjetnike, organiziraju raznovrsne radionice i prezentacije. Ukratko, stvorili su mjesto u kojem za svakog ima ponešto, prvo takvo na otoku Mljetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:42