StoryEditorOCM
TV&RealityIvana Bekavac

Sous chefica reality emisije ‘Hell‘s Kitchen‘: Kulinarstvo nije astrofizika, na kraju dana to je samo hrana

Piše Mia Uzinić
14. ožujka 2024. - 12:02
Ivana uglavnom kuha s lokalnim, jednostavnim sezonskim namirnicama, a ponekad joj se čini da je gastronomija dobila elitističku notu pa kže ”Zazirem od izjednačavanja kulinarstva s astrofizikom.”RTL

Kulinarska emisija "Hell‘s kitchen" nedavno se počela emitirati na RTL-u. Riječ je o hrvatskoj inačici britanske emisije koju je notorni chef Gordon Ramsay stvorio 2004. godine. Voditelj i glavni chef je hrvatski kuhar Tomislav Gretić, a njegovi pomoćnici, mentori i sous chefovi dvaju timova su Ivan Vrbanec i Ivana Bekavac. S Ivanom smo porazgovarali o kulinarskim počecima, televizijskom angažmanu, ali i otkrili njezina očekivanja od kandidata.

Ljubav prema kuhinji u obitelji Bekavac postoji već generacijama.

– Uvijek se nešto kuha, razgovara o hrani, a dok objedujemo, već planiramo što ćemo pripremati za idući obrok. Jedno je biti zaljubljenik u hranu, a drugo je kulinarstvo odabrati kao profesiju. Imala sam privilegij školovati se u inozemstvu, na Culinary Institute of America u New Yorku. To mi je uvelike proširilo vidike te otvorilo novi svijet konekcija, usavršavanja i suradnji s internacionalnim chefovima – objašnjava Ivana, a dodaje da je najponosnija na prijateljstva koja je stekla baveći se ovim poslom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:07