StoryEditorOCM
Showbizskromna zvijezda

Vannu zatekla nominacija za pjevačicu godine: ‘Nisam očekivala! Zaslužuje je i Doris Dragović zbog dvije Arene‘

Piše Klara Rožman/Jutarnji list
9. prosinca 2023. - 16:33

Nju vole baš sve generacije. Mladi glazbenici u HRT-ovom showu ‘The Voice‘ iz emisije u emisiju pokazuju koliko je kao mentoricu cijene, koliko im je važan baš njen sud, kao i koliko je vole. Nisu jedini, jer lijepe riječi o njoj ima i legendarna zlatna pjevačka garda, pa ju je tako nedavno čuvena Anica Zubović istaknula kao primjer glazbenice čijoj se karijeri divi.

Pa kad je tako, logično je da je upravo Vanna nominirana za Zlatni Studio u kategoriji pjevačice godine. Što kaže na nominaciju?

- Svakako ste me zatekli s nominacijom, nisam je očekivala. Mišljenja sam kako nagradu za hrvatsku pjevačicu godine zaslužuje Doris Dragović zbog dva koncerta u zagrebačkoj Areni, na čemu joj i ovom prilikom čestitam. Ukoliko gledamo širu sliku, a možda bismo trebali, sudeći po ogromnom interesu naše publike, glazbenica godine trebala bi biti Aleksandra Prijović - govori Vanna, koja će, kaže, proteklu 2023. godinu pamtiti upravo po zanimljivim glazbenim trendovima, prenosi  Jutarnji list.

No, trendovi, znamo, dolaze i prolaze, a Vanna je sa svojim pjesmama, iznimnim glasom, kvalitetom koju pruža i sjajnim koncertnim nastupima ovdje s nama već više od blistavih trideset godina.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

Studenticu engleskog i francuskog jezika šira javnost upoznala je kao članicu grupe Electro Team, čije su pjesme poput ‘Tek je 12 sati‘, ‘Molitva za mir‘ ili ‘Da ti nisam bila dovoljna‘ i danas hitovi u disco klubovima i na tulumima. Vanna koncem devedesetih odlazi iz benda i posvećuje se uspješnoj solističkoj karijeri, u sklopu koje nas predstavlja i na Eurosongu gdje s pjesmom ‘Strings of my heart‘ osvaja deseto mjesto, piše Jutarnji list.

Višestruko nagrađivana glazbenica u godinama što slijede pokazala se i kao uspješna autorica. Inače, njen uspješni kantautorski rad je započeo u vrijeme grupe ET, da bi svoj potpuni procvat doživio kroz pjesme ‘Izmiješane boje‘, ‘Najbolji ljudi‘, ‘U tebi‘, ‘Kad smo se voljeli‘, ‘Loš trenutak‘, ‘Pjesma o tebi‘, ‘Želja‘, ‘Puna memorija‘ ... Ove godine objavila je pjesmu ‘Kriva nota‘, za koju je sama napisala glazbu i stihove.

- Biti tema nečije pjesme, znati da nekome ne daš mira u tolikoj mjeri da ti posveti pjesmu može biti jako zabavno i laskavo, pogotovo ako je u dobrom kontekstu. Tako se i ja u svojim pjesmama trudim doticati nekih tema koje nisu prečesto opjevane, naći neku zgodnu nekorištenu rimu da publici ponudim nešto drugačije i svježe - kaže Vanna dok istodobno na radiju slušamo njen novi autorski hit, energično plesnu pjesmu ‘Navika‘.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:14