StoryEditorOCM
Showbizvelika glumica

Mnoštvo poznatih lica okupilo se danas kako bi odalo posljednju počast Kostadinki Velkovskoj; Jacques Houdek dirnuo sve

Piše SCENA SD
18. ožujka 2024. - 19:41

U zagrebačkom Kazalištu Kerempuh, brojna poznata lica okupila su se kako bi odala posljednju počast izvanrednoj glumici, Kostadinki Velkovskoj. Okruženi osjećajem tuge, ali i zahvalnosti za njezin izniman doprinos umjetnosti, mnogi su došli izraziti svoje poštovanje prema njezinom životu i djelu.

image

Na fotografiji: Vesna Škare Ozbolt.
 

Darko Tomaš/Cropix

Svi prisutni su s dubokim poštovanjem slušali izvedbu Jacquesa Houdeka koji je, popraćen zvucima harmonike i violine, izveo emotivnu makedonsku pjesmu "Zajdi, zajdi, jasno sonce". Njezini kolege i prijatelji, među kojima su se istaknula poznata imena poput Tarika Filipovića, Filipa Detelića, Mie Begić, Vesne Škare Ožbolt, Duška Ljuštine, Ane Maras Harmander, Ksenije Prohaske, te mnogi drugi, s ponosom su se prisjetili trenutaka provedenih s legendarnom glumicom.

image


Na fotografiji: Ksenija Prohaska.
 

Darko Tomaš/Cropix

Kostadinka Velkovska, preminula u 76. godini života nakon hrabre borbe s teškom bolešću, ostavila je dubok trag u svijetu umjetnosti. Njezin sin Nikola Podkrajac je opisao tešku borbu svoje majke s bolešću, koja je pokazala nevjerojatnu hrabrost i snagu u suočavanju s neizbježnim.

image


Na fotografiji: Krešimir Dolenčić
 

Darko Tomaš/Cropix

Unatoč izazovima koje je život stavljao pred nju, Kostadinka je uvijek zračila snagom duha i optimizmom. Njezina istrajnost i nepokolebljiva volja da se suoči sa svim izazovima života bila je izuzetno inspirativna za sve koji su je poznavali.

image
Darko Tomaš/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:15