StoryEditorOCM
Showbizbravo svima!

Hrvatska glazba ima lijepu budućnost: mladi oduševili nastupima na prvoj večeri Splitskog festivala, evo tko je slavio

Piše Lenka Gospodnetić
30. lipnja 2023. - 23:26

Ako je suditi po izboru glazbenika za Večer mladih izvođača ovogodišnjeg Splitskog festivala, nema straha za budućnost naše glazbe!

Prvu nagradu publike dobila je sjajna Helena Gudelj, dok je žiri pobjedom okrunio impresivnu izvedbu pjevačice Eme. Nagrade je uručio splitski poteštat Ivica Puljak.

Pred solidno popunjenim gledalištem na Prokurativama je, unatoč prijetnji s neba koje je mirisalo na kišu i neveru (na koncu se kiša i obistinila), uspješno predstavljeno šesnaest od najavljenih sedamnaest mladih izvođača, žanrovski šarolikih, dobne klase do 35 godina.

Energičan početak

Sam početak bio je vrlo energičan; naime, nakon najave voditeljskog dueta Anamarija Alebić&Zdravko Vukelić na pozornicu je izišao Vuco Junior, to jest mladi Vilibald Vuco s pjesmom "Udaj se za mene". Svaku notu iz prvih redova budno je osluškivao ponosni otac, legendarni Siniša Vuco, čija kćer Brigita, otkrio nam je, na žalost zbog bolesti neće nastupiti u nedjelju u finalnom natjecateljskom dijelu.

Ni u Večeri mladih izvođača nisu nisu pjevali svi; zbog boljetice je izostao nastup Grette, kako u natjecateljskom dijelu, tako i u show-programu, ali priskočio je u potonjoj garnituri odličan bend Pink Panther, inače prateći bend svih izvođača.

Nakon Vilibalda Vuce nježno je uši pomilovala kantautorica poljskih korijena Sonja Agatha Bišćan, a nastavilo se country-brojem "Dalmatinski kauboj" Sinjana iz Ljute kuće. Sjajni su bili baš svi: Ivo Jurić, Matej Plavček, Andrina Frleta, Ema, Valentina Krajna, Tedi Grubica, Faris Pinjo, Tomislav Šanić, The Splitters, Lorenza Lola Puhar, Helena Gudelj za impresivan kraj natjecateljskog niza...

Bijeli mantil

Među osebujnijima bili su glazbeni brojevi naziva "Pulitika", te "Spavaju mi gosti".

Prvu, da prostite Pulitiku, otpjevao je Roko Žunić iz 3P HOP-a odjeven u bijeli mantil kao Boris Dvornik (barbir) iz Veloga mista, te pobrao veliki aplauz.

Spavaju mi gosti također su ovacijama dočekali u publici, a taj je "zimmer frei broj" izvela grupa Buža.

Podsjetimo, Večer mladih izvođača bila je priredba natjecateljskog karaktera, a dvoje prvoplasiranih po sudu publike i žirija idu izravno u finale u nedjelju. Čestitke Heleni i Emi!

Nagrađeni

PUBLIKA

Prva nagrada publike: Helena Gudelj

Druga nagrada publike: Roko Žunić 3P HOP

Treća nagrada publike: Buža

ŽIRI

Prva nagrada žirija: Ema

Druga nagrada žirija: Roko Žunić

Treća nagrada žirija: Andrina Frleta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:02