StoryEditorOCM
Showbizprije 11 godina

Glasila je za najljepšu i najpoželjniju hrvatsku glumicu, a njezin je život tragično prekinut u automobilskoj nesreći

Piše SCENA SD
29. ožujka 2024. - 19:30

Dolores Lambaša, jedna od najsvjetlijih zvijezda hrvatske glumačke scene, danas bi slavila svoj 43. rođendan da ju nije prerano napustila sudbina u tragičnoj prometnoj nesreći 2013. godine.

Svoj životni put započela je u Šibeniku, rodnome gradu, 29. ožujka 1981. godine. Kao dijete talentiranih sklonosti, završila je Jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu, a brzo je osvojila srca publike svojim glumačkim izričajem na televiziji, filmu i kazalištu.

Njezina karijera obilježena je ulogama u popularnim serijama poput "Najboljih godina", "Zakona ljubavi" i "Zauvijek susjedi", osvajajući publiku svojim talentom i karizmom. Ipak, posebno mjesto u njezinom srcu zauzimao je film "Vjerujem u anđele", gdje je ostvarila zapaženu ulogu koja je nadmašila sva očekivanja.

image

 Dolores Lambaša i Dikan Radeljak

Biljana Gaurina/Cropix/Cropix

Unatoč uspjesima na profesionalnom planu, Dolores je privlačila pozornost i svojim ljubavnim životom, često intrigirajući javnost vezama s poznatim osobama poput Iva Gregurevića, Frane Lasića i Josipa Dikana Radeljaka.

No, sudbina ju je nepravedno ugasila u njenim najsjajnijim godinama. Putujući s kolegom Stojanom Matavuljem iz Beograda, nesreća ih je zadesila na autocesti pokraj Slavonskog Broda. Njezin život je prekinut na mjestu nesreće, dok su uzroci, među kojima su umor, neprilagođena brzina i alkohol, ostavili duboke tragove tuge i šoka.

"Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktički smo od prijama u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", izjavila je tada liječnica Branka Sabolić-Kormendy iz slavonskobrodske bolnice. Po tijelo je došao njezin otac Đuro, a sahranjena je u rodnom Šibeniku. 

image

Glumci Stojan Matavulj i Žarko Radić 
 

Biljana Blivajs/Cropix

I dok su njezini najbliži pokušavali prihvatiti tu bolnu stvarnost, sudski epilog nije donio pravdu koju su očekivali. Matavulj je osuđen na godinu dana zatvora, ali je uskoro pušten na slobodu zbog uzornog ponašanja, što je izazvalo razočaranje među obitelji i prijateljima preminule glumice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:32