StoryEditor
ŽivotMališani iz "Kućice" dobili meni iz - kućice za pse!

Teta u šibenskom vrtiću djeci dala pseće kolačiće

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 15:48

Teta iz Dječjeg vrtića Kućica ponudila je na kraju radnog dana djeci kolačiće koje su ona pojela, a kako se među onima kojima je kolačić ponuđen našao i jedan roditelj - ispostavilo se da je teta djecu počastila - psećim kolačićima!

Odmah je alarmirana ravnateljica ustanove Gradski vrtići Mladenka Jerkov koja nam je kazala kako je od voditeljice Kućice za događaj saznala istoga dana, u popodnevnim satima.

- Odgojiteljica je djecu, ali i roditelje, zaista ponudila nekom vrstom hrane za pse, nekom rižom! Uprava Gradskih vrtića odmah je reagirala, pozvali smo odgojiteljicu i roditelje da dadu izjave. Posljedica od konzumiranja te hrane nema, a odgojiteljica je na bolovanju do daljnjega - kaže ravnateljica.

Odgojiteljica je priznala da je djeci i roditeljima dala pseće kolačiće, opravdavši se činjenicom da je to termički obrađena hrana, po tome se vidi da možda i nije bila svjesna onoga što radi, kažu u upravi Gradskih vrtića.

Ravnateljica je o svemu upoznala Upravno vijeće i Medicinu rada od koje se očekuje procjena psihofozičkog stanja i radnih sposobnosti odgojiteljice koja u istom vrtiću radi već 22 godine. Ta je teta, inače, već dva puta slana na prosudbu radne sposobnosti i oba se puta vratila s pozitivnom procjenom.

U više je navrata suspendirana s posla, ima i opomenu pred otkaz a radila je s mališanima od četiri do šest godina. Samohrana je majka i vlasnica psa - odatle možda i pseća hrana koju je donijela u vrtić dala djeci.

Jordanka Grubač/EPEHA

Izdvojeno

15. srpanj 2020 04:59