StoryEditorOCM
ŽivotALAIN DELON

Slavni francuski glumac stavljen pod pojačano skrbništvo, više ne kontrolira ni svoja financijska sredstva

Piše MOZAIK SD
5. travnja 2024. - 09:54

Odvjetnik Anouchke Delon (88), Frank Berton, kaže da je pojačana mjera starateljstva prema kojoj je Alaina Delona u četvrtak postavio sudac u Montargisu (Loiret) "pretjerana" i da ju je 88-godišnji glumac vjerojatno doživio kao poniženje.

Tijekom saslušanja u četvrtak, Berton je izjavio RTL-u kako se "složio s mišljenjem odvjetnika Alaina Delona, kazavši kako bi to mogla biti pretjerana mjera". "Zašto ne nastaviti mjeru zaštite pravde koja je najavljena prije dva mjeseca ili poduzeti jednostavnu mjeru skrbništva?", upitao je.

Alain, koje je pretrpjelo moždani udar 2019. godine, a također pati od limfoma (rak limfnog sustava), stavljen je pod sudski zaštitni režim od siječnja imenovanjem pravosudnog predstavnika "za njegovo medicinsko praćenje". Ova mjera pretvorena je u četvrtak u "pojačano starateljstvo". Odlukaje  "namijenjena zaštiti odrasle osobe i njezine imovine kada je u poteškoćama i potrebna joj je pomoć".

image

Anthony Delon, Alain Delon i Anouchka Delon

Ian Langsdon/Afp

Za sada nema informacija o identitetu osobe označene kao "staratelj" Alaina Delona. Ta se osoba obično prvo bira među rođacima osobe koja će biti zaštićena, ali teško je zamisliti da bi sudac odredio jedno od glumčeve djece (koja se već nekoliko mjeseci svađaju), a još manje Delonova bivša kućna pomoćnica ili ljubavna partnerica (ovisno to tome s kim razgovarate), Hiromi Rollin, piše Parish Match.

Delon je pripremio oporuku tako da polovica njegovog nasljedstva pripadne Anouchke, a drugu polovicu podijelit će dvojica sinova, Anthony i Alain-Fabien.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:32