StoryEditorOCM
ŽivotDOBRI SAVJETI

Navršili ste pedesetu? Ove tri boje nemojte nipošto odijevati uz lice, dojam kakav ostavljate uz njih će vas užasnuti

Piše Mozaik SD
19. svibnja 2023. - 10:22

Možda neke od ove tri boje volite cijeli život i nezamislivo vam je da ih "izbacite iz upotrebe", no dođe razdoblje u životu kad njihova žarkost ili "podton" nipošto ne laskaju vašem tenu, ni dojmu svježine, koju bi svatko od nas želio posjedovati.

Ukratko, ove tri boje čine vas starijma, tmurnijima i izboranijima nakon što prijeđete pedesetu, pa bi bilo dobro da ih izbjegavate kao "gornje komade" odjeće, uz lice.

Dakle, na kaputima, džemperima, majicama... izbjegavajte fluorescentnu zelenu i žutu, crvenu i narančastu.

Ove boje nam ne laskaju. Zbog njih naša odjeća može izgledati jeftino, neuredno, ali u nekim slučajevima i staromodno.

Flourescentne boje

Flourescentno žuta i zelena ne pristaje uz većinu podtonova kože, čak ni onima svijetle puti. Svi s njome izgledaju umornije i "mrtvije", a dok još mogu proći u 20-ima i 30-ima, žene tamnije puti u zrelijim godinama uz komade u ovoj boji izgledaju jednostavno - jeftino.

Nijansa zelene trave definitivno je mudriji i uspješniji izbor.

Crvena boja

Ova boja jako je popularna kod žena iznad 50 godina, no nju definitivno treba izbjegavati na dijelovima tijela kojima nismo najzadovoljniji, jer privlači poglede baš na njih.

Umirite je i kombinirajte s neutralnim bojama, poput bež ili boje devine dlake. Konjak i medasti tonovi inače sjajno pristaju ženama u "ozbiljnijim" godinama, lice im čine mekšim i svježijim.

Narančasta vas ‘ispire‘

Nakon pedesete ne preporučuje se ni narančasta blizu lica, jer je riječ o boji visokog intenziteta, uz koju lice može izgledati "isprano".

Boja cigle, zagasiti ton narančaste koji vuče prema karamelu, već je druga priča...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:42