StoryEditor
ŽivotNa Trgu bana Jelačića započelo najslađe obarenje Guinessova rekorda

Gradnju čokoladnog dvorca došli podržati Bandić i Houdek

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 17:30

Kruno Budiselić priprema se za izradu dvorca
Dvorac od 10 tona čokolade počeo je jučer u devet sati ujutro na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića slagati Kruno Budiselić. Posloži li u 24 sata 100.000 komada čokolade Budiselić će ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao graditelj najvećeg čokoladnog dvorca na svijetu.

Dvorac od čokolade bi trebao biti visok tri, širok šest, i dugačak 2,3 metra.

- Malo mi smetaju rubovi od ploča, bit će hladno noćas, ali vjerujem da ću složiti na vrijeme - rekao je Budiselić, koji je jedini u Hrvatskoj vlasnik četiri Guinnessova rekorda.

Nakon obranja rekorda sponzor Dorina čokolade će prodavati po od pet kuna, a polovica prihoda će ići u humanitarne svrhe za Hendi-ping ligu, u kojoj osobe s posebnim potrebama igraju stolni tenis.

Akciju će danas od 10 do 13 sati doći podržati i gradonačelnik Milan Bandić, rukometaš Vlado Šola i pjevač Jacques Houdek. Pokrovitelj akcije je Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, medijski pokrovitelji su Jutarnji list i Radio 101, a čokoladu će osiguravati Croatia osiguranje

- Moji slijedeći rekordi koje planiram oboriti bit će najviše ispečenih palačinki u određenom vremenu, guranje mini busa jednu milju, te nošenje čovjeka vatrogasnim zahvatom - rekao je Budiselić.

jl

#COKOLADNIDVORAC#GUINESSOVREKORD

Izdvojeno

09. srpanj 2020 09:39