StoryEditor
ShowbizHRVATSKA NEVJESTA

Mještani Molunata nadaju se dolasku Rod Stewarta: Oni se nikada ne najave. Moji su se sinovi s njima družili, omladina, znate...

Piše JL
17. srpnja 2020. - 10:15
Liam Stewart s djevojkom Nicole Artukovich snimljen prije dva dana na krmi jahte u SplituTom Dubravec/Hanza Media

Rod Stewart s članovima svoje obitelji, među kojima je i sin Liam i njegova djevojka Nicole Artukovich, već desetak dana uživa na hrvatskoj obali.

Boravili su u Dubrovniku, na Korčuli, Hvaru, u Trogiru, Skradinu, Splitu, na Šolti, a rado bi ih ugostili i mještani Molunata, naselja na krajnjem jugu Dalmacije i Hrvatske, u općini Konavle.

- Je, je, njegova buduća snaha je odavde. Dobro, ne baš ona, ali njezini baba i dida. Nicole se zove. Ona vam u Americi živi, tamo se rodila, k’o i njeni roditelji - ispričala je, naime, mještanka novinarki Jutarnjeg.

Nicole Artukovich, 26-godišnjakinja hrvatskih korijena, već je godinama u vezi s Rodovim 25-godišnjim sinom Liamom, poluprofesionalnim hokejašem, koji trenutačno igra za tim Milton Keynes Lightning.

- Mama joj je bila Cvjetković prije nego što se udala, a i tata je odavde podrijetlom, Artuković, čini mi se čak da su oni neki daljni rođaci onog zločinca Artukovića - govori gospođa.

- Mislite Andrije Artukovića, zloglasnog ministra unutarnjih poslova Pavelićeve NDH?

- E, da, tog, pisalo se o njemu - dodaje.

image
Tom Dubravec/Hanza Media


Prema obiteljskom stablu, zloglasni Andrija, koji je emigrirao u SAD, rođak je pradjeda Rodove buduće snahe, 26-godišnje Nicole.

Pradjed se zvao Vido, kao i njezin stric, a obiteljska građevinska tvrtka u Kaliforniji također nosi ime Vido Artukovich & Son, osnovao ju je pradjed 1919. godine.

U toj je tvrtki sve do svoje smrti radio i Nicolein otac, Mark Nickolas Artukovich. Preminuo je prošle godine u 58. godini, izgubivši borbu s teškom bolesti.

Nicole, njegova mezimica, često se na društvenim mrežama prisjeća oca, zna i ponešto hrvatskog jezika.

“My baba and didi’s home” ili pak #obitelj - stoji u objavama, a u opisu profila napisala je “Bog i Hrvati”.

Nicole je jedno od šestero djece Marka Nickolasa Artukovicha i Tine Artukovich, rođene Cvjetković, a njezina braća i sestre zovu se Lucy, Christina, Anthony, Andrea i Amanda.

Mark i Tina Artukovich upoznali su se 1982. godine na hrvatskom pikniku, a vjenčali su se dvije godine poslije u katoličkoj crkvi svetog Antuna, te se preselili na Long Beach kako bi osnovali obitelj.

Nicolini roditelji ostavili su traga u hrvatskoj zajednici u dijaspori, pomagali su, naime, u gradnji katoličke crkve sv. Antuna u Los Angelesu.

“Ono što je istinski cijenio su njegova hrvatsko-hercegovačka baština i brojni posjeti Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Uspostavio je divne i cjeloživotne veze s obiteljima svojih i Tininih roditelja i u ‘staroj zemlji’”, stoji u osmrtnici Marka Nickolasa Artukovicha objavljenoj u Los Angeles Timesu.

Rodbina u Molunatu svakako očekuje Nicolein posjet, a voljeli bi i Rodu stisnuti ruku.

- Bili su ovdje prije dvije godine. Oni se nikada ne najave. Dođu, odsjedaju u hotelima, pozdrave se, poslikaju.  Ja je osobno nisam vidjela, ali moji su se sinovi s njima družili... Omladina, znate... Ali ne bi’ ja o tome - zaključila je razgovor za Jutarnji gospođa iz Molunata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 02:32