StoryEditor
Showbizdrama u studiju usred emisije ‘otvoreno’

Kamermanu HTV-a pozlilo ‘uživo’

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 16:13
Nakratko  su gledatelji bili svjedoci nesvakidašnjeg prijenosa: glasan uzvik bola, potom kamera pada, ‘gleda’ u strop...

Kamermanski posao je dinamičan i stresan...
Studio Vijesti HTV-a u ponedjeljka kasno navečer bio je poprište prave ljudske drame koja je, kako doznajemo, na putu sretnog završetka.

Dežurnom kamermanu HTV-a pozlilo je upravo u trenutku kada se urednica kasnovečernjih Vijesti na Prvome Katarina Periša-Čakarun uključila u “Otvoreno” da bi najavila emisiju. Usred njezine rečenice čuo se glasan uzvik bola i vidjelo na tren kako kamera pada i “švenka” strop umjesto voditeljice.

Konsternacije u studiju “Otvorenog” prisjeća se i gost Mislava Bage, novinar “Novog lista” Zlatko Crnčec, makar je sve trajalo tek koju sekundu. Krenula je najava priloga u Vijestima, a zatim je i Bago, očito i sam zatečen, odjavio “Otvoreno”.

Program je “normalno” krenuo dalje, a tek su profesionalci mogli shvatiti da se ekipa Vijesti na brzinu preselila u studio Dnevnika, pa otamo odvrtjela emisiju. Malo tko je u tom trenutku znao koliko se u tih nekoliko minuta među djelatnike HTV-a uvuklo strepnje i straha za život kolege. Katarina Periša-Čakarun prisjeća se kako se sve dogodilo u tren...

- Osjećaj je grozan. Ideš uživo, kamera leti, kamerman pada. Preplašila sam se za život kolege, važno je da čovjeku bude dobro – kazala nam je dan poslije.

Kamermanu su u pomoć priskočili svi nazočni u studiju. Dok su gledatelji gledali najavu priloga u Vijestima, okrenuli su kolegu na bok, pazeći da se ne uguši. Pozvana je Hitna pomoć, koja stiže iznimno brzo. Za to vrijeme Vijesti se sele, a povratne informacije o tome u kakvu je stanju njihov kolega nema. I to je zapravo bilo najteže, odraditi svoje kao da se ništa dogodilo nije, a ne znati što im je s kolegom.

Čovjeku je sada dobro

- Nažalost, u ponedjeljak navečer našem se dežurnom kamermanu dogodio iznenadni zdravstveni problem. Prevezen je u bolnicu, sada je dobro, ali u bolnici ostaje do daljnjeg na pretragama – potvrdio nam je u utorak kratko i glasnogovornik HRT-a Janos Romer.

Sukladno praksi HRT-a da ne daje u javnost zdravstvene kartone svojih djelatnika, glasnogovornik Romer nije nam želio otkriti identitete nesretnog kamermana. Neslužbeno se doznaje da je u pitanju bio epileptični napadaj, kojem u bolnici traže uzrok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 11:51