StoryEditor
ShowbizNezadovoljni autor

George R. R. Martin otkrio je koja mu se scena u adaptaciji njegove knjige Game of Thrones najmanje svidjela

Piše PSD
30. rujna 2020. - 16:39
Philippe Merle/AFP

Autor 'Igre prijestolja' George R. R. Martin otkrio je svoju "najmanje omiljenu scenu" u HBO-ovoj adaptaciji svojih knjiga. Jedna od najgledanijih serija svih vremena nije mogla proći bez kontroverzi. Mnogi su gledatelji ostali osupnuti nakon pojedinih scena mučenja, prikaza silovanja i pretjerano krvavih scena bitki, međutim, autor serije je najkritičniji prema nečem drugom.

Razgovarajući s glavnim urednikom Entertainment Weeklyja Jamesom Hibberdom, Martin se iskreno osvrnuo na već završeni HBO-ov projekt. Najmanje omiljena scena dogodila mu se u prvoj sezoni kada je serija imala najmanji budžet iako je za produkciju navodno i dalje dodjeljivano približno 6 milijuna američkih dolara po epizodi.

U smislu proračuna najviše se vidi nedostatak u prvoj sezoni kada Kralj Robert ide u lov, smatra autor knjige i naziva scenu očajnom.

-“U knjizi Robert odlazi u lov, čujemo da ga je vepar ozlijedio, prijatelji ga vrate i on umire. Dakle, nikada nisam opisao scenu lova. Ali podrazumijeva se da znam kakva je kraljevska lovačka družina."

Opisao je i kako to izgleda kada kralj ide u lov: s njim ide stotinu momaka, čitava suita koja nosi šatore koji nalikuju palači kada se postave, vodi se mnoštvo pasa i konja, puše se iz roga!

Nije bilo za očekivati da će produkcija uz manjkove u budžetu uspjeti nabaviti sve to, ali Martin kaže da Kralj Robert sigurno ne bi s trojicom prijatelja samo hodao šumom s kopljima u ruci nadajući se da će sresti vepra. Smatra da je to krajnje neautentično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. studeni 2020 02:50