StoryEditorOCM
Panoramasvi na Korčulu

Vela Luka outdoors: Otočna avantura privlači trkače, bicikliste, avanturiste...

Piše M. Ilić
20. rujna 2023. - 13:09

Vela Luka biti će, od 22. do 24. rujna domaćin Vela Luka Outdoors festivala koji već godinama privlači veliki broj trkača, biciklista i avanturista.

S preko 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza koje prolaze kroz maslinike, borove šume i uz obalu, Vela Luka je idealna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog turizma. I ovaj put, prirodne ljepote su u prvom planu festivala. Isti započinje 22. rujna s predavanjima poput onog Nikole Horvata, putopisca i projekcijama avanturističkih filmova, dok se djeca za to vrijeme mogu zabaviti u školi penjanja i parkoura, te na zip-line-u i slackline-u.

image

Vela Luka outdoors

Centralni dan festivala, subota, donosi čak pet utrka, uključujući biciklističku utrku, koja je od ove godine u potpunosti izmijenjena, s više uzbudljivih singltrackova te tri trail utrke koje polaze iz prapovijesne lokacije - Vele spile, stare više od 20.000 godina.

Ove godine na Korčulu stiže ekipa iz Trotul-a sa svojim BMX show-om sastavljenim od najboljih hrvatskih BMX vozača i radionicom za zainteresiranu djecu.

image

Vela Luka outdoors

Kako bi što više motivirali i manje sportsku populaciju, od ove godine domaćini su u program uvrstili posebnu kategoriju Malahni trail, odnosni kratku obiteljsku trail utrku dugu 5 kilometara sa zanimljivim lokacijama i punktovima za fotografiranje.

Tu je i utrka za djecu od predškolskog uzrasta do 4. razreda osnovne škole pod sloganom "Kad narastem i ja ću trčat Velu strku".

image

Vela Luka outdoors

Sve skupa začinit će glazbeni program večera na rivi, performans Škilje iz Splicke scene, te nedjeljni after na otoku Proizdu.

- Ako tražite avanturu, imate natjecateljski duh, puni ste energije i želite sudjelovati u utrci dok uživate u predivnoj prirodi, rezervirajte ovaj vikend za Vela Luka Outdoors Festival. Dođite i budite dio ove uzbudljive priče! - poručuju organizatori.

image

Vela Luka outdoors

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:43