StoryEditorOCM
PanoramaVELIKA TAJNA

Šokantno! Jackie Kennedy je navodno bila plaćena za svako dijete s Johnom, a dobila je milijune i za još jednu ‘stvar‘

Piše MOZAIK SD
17. srpnja 2023. - 10:53

Nova biografija pod nazivom "Jackie: Javna, privatna, tajna", autora Johna Randyja Taraborrellija, otkriva da su Kennedyjevi platili bivšoj prvoj dami milijune kako bi održali izgled uzornog braka s Johnom F. Kennedyjem.

Već u prvim godinama njihovog braka, Jackie je, kako se navodi, razmišljala o napuštanju supruga dok je Kennedy još bio senator iz Massachusettsa. Budući američki predsjednik je, kako se navodi, u više navrata nanio nekoliko spolno prenosivih bolesti svojoj supruzi, od kojih je jednu okrivila za to što je njezina kći Arabella mrtvorođena 1956. godine, piše Kurier.

image

Jacqueline Kennedy i John Kennedy

Photo12 Via Afp

"Jack se slučajno našao na krstarenju uz obalu Italije zabavljajući se sa svojim prijateljima, uključujući nekoliko žena", piše Taraborrelli o Kennedyju. "Kad je odlučio da se ne vrati nakon Jackienog pobačaja, svi su bili užasnuti."

Jackie je, kako se navodi, tada rekla šefu obitelji Kennedy, Joeu Kennedyju da nije bila spremna prihvatiti suprugovu izdaju.

Joe je želio da Jackie predstavi svijetu savršen odnos kako bi povećao predsjedničke ambicije svog sina. Stoga joj je predložio nagodbu. Ponudio joj je 100.000 dolara - što je ekvivalent milijun dolara danas - za svako dijete "nošeno do kraja".

image

Jacqueline Kennedy, Caroline i John 

Farabolafoto/Leemage Via Afp

U studenom 1957. godine Jackie je rodila kćeri Caroline i Joe Kennedy održao je obećanje. Na dan rođenja, prebacio je iznos od 100.000 američkih dolara na Jackiein bankovni račun.

Sin John Jr. slijedio je tri godine kasnije, dva tjedna nakon što je njegov otac izabran za predsjednika 1960. godine - dok su se njegove afere nastavile pred nosom njegove supruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:40