StoryEditorOCM
PanoramaŠTO SE ZBIVA?

Princeza Kate izašla iz bolnice, javnost zabrinuta za Charlesovo zdravlje: hospitalizacija mu je produžena

Piše M. Č.
29. siječnja 2024. - 14:40

Dva tjedna nakon što je primljena u bolnicu zbog operacije abdomena, britanska princeza Kate u ponedjeljak se vratila u svoj dom na imanju Windsor, gdje će se nastaviti oporavljati.

Operativni zahvat, čiji detalji nisu poznati, ali zna se da nije bilo u pitanju ništa kancerogeno, oabljen je u privatnoj bolnici "The London Clinic", gdje se od petka nalazi i kralj Charles III., kojemu je bio potreban korektivni zahvat na, kako je službeno objavljeno, benigno povećanoj prostati.

image

‘The London Clinic‘ u kojoj su operirani kralj Charles III. i princeza Kate

Henry Nicholls/Afp

Prvobitno je rečeno kako će Charles ostati u bolnici dva dana, ali je hospitalizacija produžena, što je izazvalo zabrinutost u javnosti za zdravlje suverena koji je britansku krunu preuzeo u rujnu 2021. nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II.

Nije poznato koliko će Charles ostati u bolnici, a pojavile su se neke špekulacije kako se službenim dužnostima u javnosti neće vratiti za mjesec dana.

Dužnostima se ne vraća do Uskrsa

Oporavak princeze Kate potrajat će još duže, prvobitno je rečeno da se službenim dužnostima neće vratiti prije Uskrsa, ali to će ovisiti o brzini oporavka i preporukama medicinskih stručnjaka.

image

Kate će opravak nastaviti kod kuće, uz supruga Williama i djecu, princezu Charlotte i prinčeve Georgea i Louisa

Henry Nicholls/Afp

No, sada će joj sasvim sigurno biti lakše jer će biti uz djecu, prinčeve Georgea i Louisa i princezu Charlotte, o kojima se tijekom njezinog boravka u bolnici brinuo otac, princ William, uz pomoć dugogodišnje obiteljske dadilje, kao i Kateinih roditelja i drugih članova obitelji.

image

Princ William je prošlog tjedna posjetio suprugu Kate u bolnici

Henry Nicholls/Afp

U službenom priopćenju kojim je objavljeno da je Kate otpuštena iz bolnice, stoji i da se dobro oporavlja, te da ona i William zahvaljuju cijeloj ekipi u bolnici, naročito medicinskim sestrama, na njezi koju su joj pružili.

- Obitelj Wales zahvalna je i za sve dobre želje koje su primili sa svih strana svijeta – stoji u priopćenju.

Kralj Charles je u petak, prilikom dolaska u bolnicu na operativni zahvat, posjetio nevjestu Kate, a njega je u protekla tri dana redovito posjećivala supruga, kraljica Camilla.

image

Kralj Charles III. ostaje u bolnici duže nego što se prvobitno očekivalo, što je u javnosti izazvalo zabrinutost za njegovo zdravlje

Chris Jackson/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:12