StoryEditorOCM
PanoramaOTIŠAO KUĆI

Nekoliko sati nakon Kate Middleton i princ Charles III. je napustio kliniku, zahvalio se svima na porukama podrške

Piše MOZAIK SD
29. siječnja 2024. - 19:10

Charles III. je u petak podvrgnut "benignoj" operaciji prostate, a danas popodne oko 15 sati je pušten na kućno liječenje. Bio je  hospitaliziran tri dana u londonskoj klinici gdje je i Kate Middleton također bila hospitalizirana. Kralj je pušten iz bolnice nekoliko sati nakon svoje snahe. Po kralja je stigla supruga kraljica Camilla.

image

Kralj Charles III.

Adrian Dennis/Afp

Prema Buckinghamskoj palači, Charles III. je "odgodio svoje nadolazeće javne angažmane kako bi imao razdoblje oporavka". Kralj je dao izjavu da želi "zahvaliti medicinskom timu i svima koji su bili uključeni u njegov posjet bolnici", te da je zahvalan na svim porukama podrške koje je primio posljednjih dana.

Prema informacijama koje prenosi The Sun, Charles III. morat će se držati podalje od svojih kraljevskih dužnosti mjesec dana nakon hospitalizacije. Međutim, suveren bi želio da njegov oporavak bude što kraći kako bi što prije nastavio svoje obveze. Prema časopisu Hola!, "savjetuje mu se lagani posao, poput rada na daljinu, i da ne radi nikakve fizičke vježbe". Nastavit će "raditi na daljinu od kuće". Također se očekuje kako će putem videa održati sastanke s premijerom. Sa svoje strane, njegova supruga Camilla radije bi da "malo uspori" tempo. Malo je zabrinuta da se prerano vraća na posao. "Kraljica mu je rekla da mora skinuti nogu s gasa", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

image

Kralj Charles III.

Adrian Dennis/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 01:01