StoryEditorOCM
Panoramaispričala se

Kate Middleton reagirala na svoju fotografiju koju je čak pet agencija žurno povuklo. Sve je priznala

Piše scena sd
11. ožujka 2024. - 12:45

Princeza od Walesa ispričala se "zbog zabune" koju je izazvala njezina fotografija za Majčin dan, nakon što ju je pet agencija povuklo zbog problema s uređivanjem.

Catherine je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama Kensingtonske palače rekla: "Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentiram s montažom."

Slika koju je snimio princ od Walesa prva je Catherinina fotografija objavljena nakon njezine operacije u siječnju.

image

Kate Middleton

/Slobodna Dalmacija

PA, Getty Images, AFP, Reuters i Associated Press uklonili su sliku, piše BBC.

U svojoj izjavi na X, bivšem Twitteru, Catherine je rekla: "Željela sam izraziti svoje isprike zbog bilo kakve zabune koju je izazvala obiteljska fotografija koju smo jučer podijelili. Nadam se da su svi koji slave imali sretan Majčin dan. C."

Prema kraljevskim izvorima, princeza od Walesa napravila je "manje prilagodbe" slike koja je postavljena na društvene mreže Kensingtonske palače.

Prikazuje princezu kako sjedi, okružena princezom Charlotte, princem Louisom i princom Georgeom, a ovaj potonji obavija ruke oko nje.

Pet foto agencija povuklo je sliku zbog zabrinutosti da je "manipulirana". Associated Press izdao je "obavijest o ukidanju" - industrijski izraz koji se koristi za povlačenje - kasno u nedjelju, rekavši: "Kada se pobliže pogleda, čini se da je izvor manipulirao slikom. Neće biti poslana zamjenska fotografija."

Reuters je rekao da je također povukao sliku "nakon pregleda nakon objave", a AFP je također izdao "obavijest o obaveznom ubijanju".

Getty Images postala je četvrta organizacija koja je povukla fotografiju. A PA je u ponedjeljak rekla da je povukla sliku na temelju toga što Kensingtonska palača nije dala pojašnjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:49