StoryEditorOCM
SlikarstvoSVJETSKI PRIZNAT

Dođite na izložbu Matka Trebotića na Sućidru sutra u 12 sati, prihod od prodaje grafika je humanitaran

Piše I. P.
15. veljače 2024. - 11:29

U galeriji Studio 21 na Sućidru te Staroj gradskoj vijećnici u tijeku je izložba slika likovnog umjetnika, autora europskog ugleda, vizualnog umjetnika Matka Trebotića “Redukcija znaka”. Na izložbi Trebotić je predstavio tridesetak radova na platnu, uglavnom većih formata koji su nastali u posljednje tri godine.

- Mislim da slike ne bi ni trebale imati nazive iako im ja dajem neke. Sve se na njima vrti oko duhovnog krajolika Mediterana. Uglavnom bijelo i plavo - rekao je nedavno umjetnik za Večernji list.

image
Privatni Album

U sklopu izložbe u petak, 16. veljače u 12 sati održat će se humanitarna akcija za Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. U sklopu akcije prodavat će se potpisane umjetnikove grafike po simpoličnoj cijeni od 50 eura.

- Želimo istaknuti da je iznos koji se prikupi prodajom namijenjen Centru Juraj Bonači, koji se nalazi u neposrednoj blizini naše galerije u našem kvartu na Sućidru. Ova donacija bit će iskorištena za uređenje njihove prve suvenirnice za djecu s poteškoćama – rekli su iz udruge Beat, koja je organizator izložbe.

Izložba u galeriji Studio 21 ostaje otvorena do 22. veljače, a u Staroj gradskoj vijećnici do 15. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 01:06