StoryEditorOCM
Film & TVEKSKLUZIVNO

Bela Tarr: Nedostaje mi Branko Karabatić, mislim da će Split biti puno siromašniji bez njega

Piše Marko Njegić
8. prosinca 2023. - 10:19
‘Bio sam u Splitu nekoliko puta samo zbog njega. Zbog njegova karaktera i zbog tako kako smo zajedno radili. Osjećao sam se grozno kad sam doznao. Nedostaje mi. Ne znam koliko dugo ga nisam vidio. Bilo je lijepo znati da je negdje u Splitu‘Ronald Goršić/Cropix

Intervju s lom Tarrom, ekskluzivni, petnaestominutni, preko Zooma, prilika je koja se ne propušta. Čuveni mađarski redatelj (“Obiteljsko gnijezdo”, “Sotonski tango”, “Werckmeisterove harmonije”, “Čovjek iz Londona”, “Torinski konj”) dobitnik je ovogodišnje počasne nagrade Europske filmske akademije koju su prije njega dobili samo Manoel de Oliveira, Michel Piccoli, sir Michael Caine, Andrzej Wajda i Costa-Gavras.

Tarr je bio i dobar prijatelj s pokojnim Brankom Karabatićem, direktorom Split Film Festivala koji je Mađar rado posjećivao. Pitanje o Branku bilo je sačuvano za kraj, u slučaju da Tarr možda nije čuo za njegovu smrt. Međutim, Tarr je u intervju krenuo upravo s time, nakon što se sjetio Splita i prepoznao potpisnika ovih redaka, iako nije dugo bio ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:06