StoryEditorOCM
PelješacUDRUGA DJECA PELJEŠCA

Projekt Zajedno smo jači

Piše PSD.
24. veljače 2023. - 09:00

U sklopu projekta Zajedno smo jači UP. 04.2.1.11.0040 održana je radionica izrade suvenira od školjki i vrećica sa lavandom 11.02.2023. u Kućištu u prostoriji MO Kućište. Na radionici su sudjelovala djeca, članovi i volonteri te socijalna pedagogica koja pruža svakodnevno pružanje psihosocijalne podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom te u suradnji s koordinatorom volontera organizirala radionicu izrade suvenira promovirajući aktivnosti projekta Zajedno smo jači.

 

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruge Djeca Pelješca te povezivanje s drugim udrugama na području Dubrovačko - neretvanske županije kroz edukacije i stručna predavanja usmjerenim prema roditeljima i članovima udruge. Iznimno važan dio ovog projekta čine edukacije članova i volontera udruga kojim će se osigurati samoodrživost udruga te širenje mreže psihosocijalne podrške.

Organizirana su  savjetovanja roditelja te predavanja o važnosti uočavanja i prihvaćanja poteškoća u razvoju djece kao i podizanje svijesti samih roditelja i stručnih suradnika o iznimnoj važnosti uključivanja djece s teškoćama u razvoju u proces razvoja civilnog društva i okoline u kojoj žive. Jedna od mjera je razvijati i širiti mrežu izvaninstitucionalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom usmjerenih njihovom punom uključivanju u život zajednice te osigurati dostupnost usluga na regionalnoj razini.

 

Iznimno važan dio ovog projekta čine edukacije članova i volontera udruga kojim će se osigurati samoodrživost udruga te širenje mreže psihosocijalne podrške. Predviđeno trajanje projekta je do svibnja 2023. godine.

 

S poštovanjem,

                                                                                                                      Predsjednica

                                                                                                                      Ivana Kalafatović

 

Udruga djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Djeca Pelješca “, Janjina 68, 2. kat, 20246 Janjina, s partnerima Općina Janjina, Udruga Dva skalina i Udruga Poseban prijatelj provodi  projekt  Zajedno smo jači (UP.04.2.1.11.0040), u vrijednosti od 472.038,68 kuna.

Projekt traje 18 mjeseci, s ugovorenim iznosom od 472.038,68 HRK, od čega je 85% (401.232,87 kn) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (70.805,81)

image

PROJEKT ZAJEDNO SMO JAČI

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Djeca Pelješca.

19. travanj 2024 19:49