StoryEditorOCM
PelješacUDRUGA DJECA PELJEŠCA

Na Pelješcu održane brojne aktivnosti u sklopu projekta ‘Zajedno smo jači‘

Piše PSD.
21. listopada 2022. - 11:00

U sklopu projekta ‘Zajedno smo jači‘, UP.04.2.1.11.0040 tijekom listopada su na poluotoku Pelješcu organizirane brojne radionice, predavanje ‘Formula uspješnog roditeljstva‘, te online okrugli stol na temu ‘Multidisciplinarni pristup radu s djecom s poteškoćama i zakonska regulativa o pravima djece s poteškoćama i osobama s invaliditetom‘.

Navedene aktivnosti provela je Udruga djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Djeca Pelješca “, koja s partnerima Općinom Janjina, Udrugom Dva skalina i Udrugom Poseban prijatelj sudjeluje u EU projektu ‘Zajedno smo jači‘. Voditeljica projekta je Kristina Dalmatin.

Za djecu s poteškoćama u razvoju i njihove roditelje od iznimne je važnosti uključivanje u društvo i prihvaćanje njih samih kao različitih, te je tom prilikom 1. listopada u Zadružnom domu u Janjini održano predavanje uz diskusiju za roditelje djece s teškoćama u razvoju i osobama  s invaliditetom. Tema je bila ‘Formula uspješnog roditeljstva‘, a predavanje je održala profesorica Nanda Kalafatović, klinički psiholog iz Društva psihologa Dubrovnik.

Također, u sklopu projekta, 10. listopada je održan online okrugli stol ‘Multidisciplinarni pristup radu s djecom s poteškoćama i zakonska regulativa o pravima djece s poteškoćama i osobama s invaliditetom‘.  Okrugli stol održan je pod vodstvom Silve Capurso, savjetnice Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih OB Dubrovnik. U predavanju su sudjelovali roditelji, članovi udruge Djeca Pelješca kao i partneri  projekta.

Kroz projekt ‘Zajedno smo jači‘ provode se i druge brojne aktivnosti, te su tijekom listopada organizirane brojne radionice izrade suvenira poput mirisnih vrećica brodića i ribica punjenih lavandom, a izrađivani su i privjesci brodića od prirodnih materijala.

Udruga djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Djeca Pelješca‘, s partnerima  Općinom Janjina, Udrugom Dva skalina i Udrugom Poseban prijatelj provodi projekt ‘Zajedno smo jači‘ u vrijednosti od 472.038,68 kuna, od čega je  401.232,88 kuna sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruge Djeca Pelješca te povezivanje s drugim udrugama na području Dubrovačko – neretvanske županije kroz edukacije i stručna predavanja usmjerenim prema roditeljima i članovima udruge. Iznimno važan dio ovog projekta čine edukacije članova i volontera udruga kojim će se osigurati samoodrživost udruga te širenje mreže psihosocijalne podrške. Predviđeno trajanje projekta je do svibnja 2023. godine.

25. travanj 2024 08:03