StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRANJE |

UDRUGA RAGUSA BUS: Uvođenje Euro6 norme isključivo za autobuse koji prevoze goste s kruzera iz smjera luke prema Pilama nije realno

Piše DV
24. veljače 2020. - 18:49
Nakon najave Grada Dubrovnika o uvođenju nove prometne regulacije u 2020. godini, a koja se velikom mjerom odnosi na autobusere, reagirali su iz udruge Ragusa Bus:

-Uvođenje Euro6 norme ali samo i isključivo za autobuse koji prevoze goste s kruzera iz smjera luke prema Pilama nije realno. Euro6 se uvodi zbog očuvanja ekologije ali u Dubrovniku je to samo iz jednog smjera. Za autobuse koji voze goste s kruzera na izlete, koji voze goste s aerodroma, goste iz hotela i drugo ne primjenjuje se slična odredba kao ni strance koji dovode goste u grad i to ravno na Pile.

Odluka se odnosi samo na shuttle bus i nema logike da autobusi JGP Libertas koji se voze istom trasom, ne moraju imati istu normu, a starijih su modela, pogotovo popularni "drvenjak" koji zagađuje okoliš više od prosjeka.

U svijetu se proglašavaju eko zone i to za pojedine dijelove grada, a to se odnosi na sva vozila dok se u Dubrovniku stječe dojam kako se odredbe ne primjenjuju jednako za sve-, stoji u reagiranju udruge Ragusa Bus.

 
07. svibanj 2024 10:03