StoryEditorOCM
DubrovnikPromjena na kormilu

Suzana Glavočić nova je ravnateljica Centra za socijalni rad Dubrovnik, mandat potvrdilo resorno Ministarstvo

Piše DV
5. prosinca 2022. - 13:40

Suzana Glavočić nova je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Dubrovnik. Odlučeno je tako nakon drugog ponovljenog natječaja za ravnatelja ove ustanove. Od tri prijavljene kandidatkinje na tu dužnost, Upravno vijeće predvođeno Katarinom Doršner odabralo je Glavočić koja je za imenovanje dobila i potvrdu nadležnog Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Uz Glavočić, za mjesto je konkurirala i jedna iskusna zaposlenica Centra, kao i dosadašnja ravnateljica Ružica Misir u čijem se četverogodišnjem mandatu utvrđene brojne nepravilnosti zbog kojih je Ministarstvo izreklo više mjera nadzora. Dubrovnik je zbog tih propusta pohodio i Državni inspektorat. Mediji su izvještavali i o narušenim međuljudskim odnosima, te problemima s ekipiranjem stručnog kadra.

Nova ravnateljica Centra ima dosta prethodnog iskustva u socijalnom radu, a i politički je aktivna. Prošle godine u listopadu izabrana je za predsjednicu Temeljnog ogranka HDZ-a Lopud. Doznaje se da njezna prethodnica Misir ostaje raditi u Centru.

 

 

 

24. travanj 2024 04:36