StoryEditorOCM
DubrovnikNa četiri godine

Ana Ivelja imenovana ravnateljicom Skloništa za nezbrinute životinje Dubrovnik

Piše dv
12. ožujka 2024. - 14:15

Ana Ivelja, dosadašnja privremena ravnateljica Javne ustanove Skloništa za nezbrinute životinje Dubrovnik, izabrana je za ravnateljicu ove ustanove na period od četiri godine. Odluku o njenom imenovanju donijelo je Upravno vijeće Ustanove nakon što je prethodno proveden natječaj za izbor i imenovanje ravnateljice.

Prije nešto više od godinu i pol dana Grad Dubrovnik je pokrenuo projekt Adopt Žarkovica. Uz veliki angažman voditeljice projekta Ane Ivelje, današnje ravnateljice gradske ustanove, u suradnji s volonterima i udrugama s područja Hrvatske te uz podršku međunarodne organizacije Network for Animals, riješen je 20 godina star problem nelegalnog i neregistriranog azila na Žarkovici u kojem je u neadekvatnim uvjetima živjelo više od 260 životinja. Svi psi su izliječeni, većina je udomljena, a samo manji dio njih preseljen je u adekvatne uvjete u prvom gradskom azilu.

Podsjetimo, Javna ustanova „Sklonište za nezbrinute životinje Dubrovnik osnovana je 2023. godine čime su stvoreni preduvjeti za rad prvog registriranog skloništa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sukladno propisima o zaštiti životinja. Prvi gradski azil za nezbrinute i napuštene životinje Grad Dubrovnik izgradio je na području Grabovice, a azil je u studenom prošle godine primio Rješenje Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske kojim se utvrđuje da udovoljava svim propisanim uvjetima za rad.

U okviru obavljanja djelatnosti skloništa za životinje Ustanova obavlja zbrinjavanja napuštenih ili izgubljenih životinja te djelatnost skrbi, sterilizacije, označavanja i veterinarske zaštite napuštenih ili izgubljenih životinja u skloništu.

28. travanj 2024 19:18