StoryEditorOCM
DubrovnikNOVOSTI IZ BISKUPIJE

Sanja Šanje više nije ravnateljica dubrovačkog Caritasa, pročitajte tko ju je zamijenio

Piše DV
16. siječnja 2024. - 14:19
Sanja Šanje više nije ravnateljica Caritasa, zamijenila ju je Lucija Kusalić ŠajićAngelina Tadić/db/

Primopredaja službe ravnateljice Caritasa Dubrovačke biskupije upriličena je u utorak 16. siječnja u prostorima dubrovačkog Caritasa između dosadašnje ravnateljice Sanje Šanje i nove ravnateljice Lucije Kusalić Šajić u nazočnosti dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića i predsjednika biskupijskog Caritasa i generalnog vikara mons. Ivice Pervana, piše Angelina Tadić na službenim stranicama Biskupije.

Biskup Glasnović je kazao kako oni koji služe Gospodinu sa srcem, ljubavlju, znanjem, svim darovima i talentima doživljavaju ispunjenje osobnosti i odgovaraju na Božji poziv. Obraćajući se dosadašnjoj ravnateljici Šanje istaknuo je: „Uistinu ste bili otvoreni za suradnju onako kako bi čovjek to poželio.“  Novoj ravnateljici Kusalić Šajić dubrovački biskup je poželio Božji blagoslov kao i da nastavi dobre stvari koje postoje u Caritasu, ali i da pruži svoj osobni pečat. „Ako mi učinimo ono naše, Bog će svoje učiniti. Gospodin želi hodati s nama,“ kazao je.

Predsjednik biskupijskog Caritasa mons. Pervan također je zahvalio dosadašnjoj ravnateljici istaknuvši kako je ona svojim predanim radom kojeg su krasile široko znanje, profesionalnost i brižnost podigla biskupijski Caritas na visoku razinu te je poželio dobrodošlicu novoj ravnateljici.

Nakon dva mandata služenja u Caritasu Dubrovačke biskupije ravnateljica Šanje se, u dogovoru s Biskupijom, odlučila za nove izazove u svom profesionalnom djelovanju.

Nova ravnateljica na početku službe pročitala je Ispovijest vjere i položila prisegu vjernosti kako je to uobičajeno pri preuzimanju crkvenih službi.

Lucija Kusalić Šajić rođena je u Dubrovniku 1986. godine. Nakon završenog općeg gimnazijskog obrazovanja u svom gradu, upisala je Prehrambeno-biotehnološki fakultetu u Zagrebu gdje je magistrirala 2011. kao inženjerka bioprocesnog inženjerstva. Tijekom 2011. i 2012. boravila je u SAD-u, na koledžu St. Gills u San Franciscu i usavršavala engleski jezik. U Dubrovnik se vratila 2012. i zaposlila u Gimnaziji Dubrovnik kao nastavnica kemije.

Svoj profesionalni put nastavila je u Čistoći Dubrovnik gdje je radila od 2015. godine. Bila je stručni suradnik za zaštitu okoliša te jedan period i voditeljica Odjela za razvoj i zaštitu okoliša. Sudjelovala je, organizirala i provodila niz projekata.

Osim neprestanog profesionalnog usavršavanja i obrazovanja aktivna je u svojoj župi sv. Nikole u Cavtatu gdje je članica župnog zbora i Pastoralnog vijeća. Kao predstavnica Caritasa Konavoskog dekanata članica je Upravnog vijeća Caritasa Dubrovačke biskupije.

22. travanj 2024 18:27