StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKO GRADSKO VIJEĆE

Pero Vićan zatražio kupovinu 75.000 kvadrata kod Petrova sela za 8 i pol milijuna kuna

Piše Anton Hauswitschka
19. prosinca 2016. - 21:52

Započela je sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća na kojoj se odlučuje o proračunu za iduću godinu. Obzirom na dosadašnje poruke iz HDZ-a, Dubrovačkog demokratskog sabora i KLBG Srđ je Grad, Proračun po svemu sudeći neće proći a gradom će do lokalnih izbora u svibnju iduće godine upravljati povjerenik Vlade RH. No prije Proračuna, vijećnici će među ostalim odlučivati o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Lopud, imenovanju ravnatelja/ice Dubrovačkih muzeja, Umjetničke galerije Dubrovnik, ali i članova Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela.
Uz te Dnevni red je dopunjen nizom točaka među kojima je i ona o izvještaju o Državnoj revizjji, raspisivanju natječaja za taksi koncesije, nizom točaka o vezanim o korištenju javnih površina.  Marko Potrebica (HDZ) zatražio je da se sa dnevnog reda skinu vijećnička pitanja, a  Olga Muratti  (HSU) skidanje odluke o UPU Jakljan jer, kako kaže, radi se o istoj odluci koju je Gradsko vijeće odbacilo u srpnju ove godine među ostalim i zbog nerješenih imovinskih odnosa. Gradonačelnik Andro Vlahušić potom je tu točku povukao s dnevnog reda. Pero Vićan (DDS) među ostalim predlažio je da Grad kupi kod Petrova sela 75.000 kvadrata za 8 i pol miljuna kuna, te da se zbog toga napravi rebalans proračuna za ovu godinu, no njegov prijedlog nije dobio dovoljan broj glasova. Nakon svih dopuna iodređena je stanka kako bi se napravio novi Dnevni red i podjelio vijećnicima.
Na sjednici su nazočni svi vijećnici, a kako je najavio predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković ako se danas ne odrade sve točke dnevnog reda do 22 sata, sjednica će biti nastavljena u srijedu obzirom da su neki vijećnici najavili da sutra nisu u Dubrovniku.



 

07. svibanj 2024 04:34