StoryEditorOCM
DubrovnikPOČELA REKONSTRUKCIJA

Nakon kompletne obnove, idućeg ljeta ”Tirena” dobiva i četvrtu zvjezdicu!

Piše Ahmet Kalajdžić
24. listopada 2022. - 20:00

Na predjelu Babina kuka, u sklopu resorta Valamar počeli su radovi rekonstrukcije objekta hotela ”Tirena”. Na prilazu tom hotelskom objektu i na prostoru parkirališta pred glavnim ulazom u hotel već se nalaze brojni građevinski strojevi a oko njih je više „brda”, odnosno sortiranog otpada: drvo, građevinski šut, aluminij, željezo, staklo, plastika... Na strojevima smo uočili oznaku glavnog izvođača radova, cavtatske građevinske tvrtke ”Texo Molior”, ali nismo uspjeli doznati hoće li ta tvrtka izvoditi sve radove po sustavu „ključ u ruke” ili izvode samo aktualnu fazu građevinskih zahvata o kojima su nam dostavljene informacije od strane odnosa s javnošću Valamar Riviere:

image

Na Babinu kuku su počeli radovi na obnovi hotela "Tirena"

Ahmet Kalajdžić/

-U tijeku je kompletna rekonstrukcija dubrovačkog hotela Tirena Sunny by Valamar koja uključuje preuređenje soba, lobija, restorana i bazena, nakon čega će ovaj hotel za sezonu 2023. dobiti i četvrtu zvjezdicu te nastaviti poslovati pod brendom ”Valamar Hotels & Resorts”. Ova investicija na lokaciji Babin kuk dio je petogodišnjeg plana ulaganja u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, vrijedan 2,1 milijardu kuna, usmjerenog u rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u okviru Imperial Riviere, zajedničke asset kompanije za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima- odgovor je iz Valamar Riviere.

image

Na Babinu kuku su počeli radovi na obnovi hotela "Tirena"

Ahmet Kalajdžić/

Kako smo se uspjeli uvjeriti na licu mjesta, iz skoro svih hotelskih soba već su uklonjeni sav namještaj i oprema kupaonica, a od sugrađana smo već doznali kako žale što nisu pravodobno reagirali i za osobne potrebe uzeli dio vrlo dobro očuvanog namještaja i drvne građe koju je dio građana-„sam svoj majstora” ipak uspio izdvojiti uz ocjenu kako je danas prilično teško pronaći tako kvalitetan ariš za izradu suvenira, ali i ivericu za izradu sobnog namještaja.

image

Na Babinu kuku su počeli radovi na obnovi hotela "Tirena"

Ahmet Kalajdžić/

Predstoji nam strpiti se i vidjeti kakvo novo iznenađenje iz "Valamara" pripremaju dubrovačkom turizmu. Uopće ne sumnjamo kako će četvrta zvjezdica hotela "Tirena" zasjati punim sjajem i da će već tijekom iduće turističke sezone opravdati milijunska ulaganja.

image

Na Babinu kuku su počeli radovi na obnovi hotela "Tirena"

Ahmet Kalajdžić/

 

07. svibanj 2024 07:12