stdClass Object ( [id] => 1354327 [title] => Održivost i inovacije: Dinamične promjene očite su posvuda, u svim industrijama, pa tako i u građevinskoj! [alias] => odrzivost-i-inovacije-dinamicne-promjene-ocite-su-posvuda-u-svim-industrijama-pa-tako-i-u-gradevinskoj [catid] => 354 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U Texo Molioru prošlu godinu pamtit će po nizu uspješnih investicija na dubrovačkom području, ali i diljem Lijepe naše, svugdje gdje je prepoznata kvaliteta planiranja i izvedbe radova za koji cavtatska tvrtka jamči svojim ugledom. O angažmanu koji posljednjih mjeseci nadilazi i državne granice porazgovarali smo s vlasnikom i čelnikom Uprave cavtatske tvrtke Antoanom Kraljem koji analizira poslovne zahvate i najavljuje nove poduhvate koji dodatno učvršćuju njihov status jednog od vodećih aktera na planu izgradnje i pratećih djelatnosti.

Radovi na Lapadskoj obali, jednom od najznačajnijih projekata za suvremeni Dubrovnik, bliže se kraju. Nova gradska dvosmjerna cesta i šetnica s drvoredom nose potpis Vaše tvrtke. Kakav je osjećaj danas kad se ova po svemu zahtjevna investicija približila kraju?

U pravu ste kad ukazujete da je ovo bio zahtjevan projekt, odnosno projekt s određenim izazovima. Nije ovdje riječ isključivo o činjenici da je zahvate na tada postojećoj infrastrukturi trebalo izvoditi uz postojeći samo jedan kolni prilaz za mnoge privatne i poslovne korisnike, no to je svakako bio – da se u blagdanskom radosnom duhu poigramo riječima – nezaobilazan izazov.

Ne treba odveć zadirati u zabilješke iz antičke povijesti niti u detalje posvemašnjih rituala inicijacije u bilo kojoj domeni da bi se zaključilo kako nadvladani izazovi doprinose dobrom osjećaju, poglavito kad je riječ o uspješno ostvarenim zahtjevnim ciljevima. No, uz uspješno ostvarenje samog projekta, i zato godi znati da potpis novoizgrađenog dvotračnog kolnika za vozila u površini od 7.500 m², obalnog zida s novoizgrađenom obalom površine 8.000 m², naprednih oborinskih, vodovodnih i elektroenergetskih sustava (uključivo DTK instalacija), opremljene kamenom opločene šetnice i pješačkog nogostupa – površine po 3.000 m², u inženjersko-izvedbenom smislu nosi upravo TEXO MOLIOR d.o.o.

Kako će u Texo Molioru pamtiti poslovnu 2023.?

Poslovna godina 2023. je za TEXO MOLIOR d.o.o. bila uspješna. Budući da su, zbog odjeka pandemijske krize, oscilacije u svim segmentima poslovanja i tržišta zadugo ostale teže predvidive i nukale na oprez, nastavili smo oslanjati se ponajprije na opetovano kalibriranje našega inače fluidnog organizacijskog modela prema trenutačno zadanoj stvarnosti. Revidiranje margina raspoznatljivog obzorja unutar naše dugoročne strategije pokazalo se dobrom praksom i u 2023.

---

image

Nova zgrada na mjestu bivšeg zdanja Atlantske plovidbe na Batali

---

Glede čvrstog uporišta za ukupno uspješno poslovanje tijekom 2023. godine, kao, uostalom, i za prethodnih razdoblja – a svako razdoblje sobom nosi svoje vlastite izazove – pravo je ocijeniti kako ga je TEXO MOLIOR d.o.o. zadržao na prilagodljivim fokalnim točkama pomno razrađenih strateških odrednica. Kod same poslovne navigacije uvijek živim i kompetitivnim tržištem, ravnali smo se odgovornim ostvarivanjem svih neposrednih projektnih obveza na zadovoljstvo naših klijenata i partnera.

Najvidljiviji dio poslovanja Texo Moliora infrastrukturni su objekti i novogradnje. No, to je samo jedan segment u kojem se profilirala vaša firma. Rekonstrukcija cavtatske rive dobar je primjer sinergije radova s mora i kopna, a specijalizirani ste i za obnovu povijesne baštine, gradnju luksuznih hotela. Možete li nam predstaviti novine u tom pogledu?

Uz ponudu korištenja najnovijih materijala i tehnologija, primjerice "zelene gradnje" i ugradnje potpunih sustava "pametnih kuća", TEXO MOLIOR d.o.o. svakom projektu pristupa posvećeno i odgovorno.

Pogdjegdje, poglavito kad je riječ o rekonstrukcijama zdanja prvotno izgrađenih prije više stotina godina, zahtijeva se izuzetno pažljivo izvođenje zahvata. Tako, pri rekonstrukciji karlovačke stare Oružane TEXO MOLIOR d.o.o. je uspješno replicirao stare bačvaste i "češke" armirano-betonske svodove prizemlja iz 18. stoljeća. Kod projekata drugačije prirode, neizostavno valja skrbiti i o dodatnim čimbenicima. Tako, radi omogućivanja neometanog prometovanja cestom, pri uređenju i proširenju omiške javne luke sa stalnim i privremenim privezima te, u zaobalnom platou, izgradnji šetnice (Rive), optirali smo radove izvoditi s mora koristeći, između ostaloga, i Jack up – samopodiznu baržu s oslonom na morsko dno koja je proizvod naše tvrtke i u potpunosti izrađen u Hrvatskoj. Jack up smo koristili i drugdje, primjerice pri rekonstrukciji dijela obale cavtatske glavne luke gdje je, zbog zahtjevnosti radova s kopna, s mora i ispod morske razine ugovoren rok od tri godine, a koje je TEXO MOLIOR d.o.o. uspješno izveo unutar jedne godine. O dodatnih nekoliko naših inovacija koje su trenutačno u izradbenoj fazi, radije bismo više rekli nakon same proizvodnje.

---

image

Radovi na luksuznom hotelu na otoku Visu

---

Kakvi su Vam planovi za ovu godinu, na  kojim će projektima i gdje biti težište?

Planovi TEXO MOLIOR d.o.o. za 2024. godinu svakako uključuju nastavak praćenja strukovnih i industrijskih inovacija, ponude sveobuhvatne usluge te konceptne i izvedbene odgovornosti pri svakom projektu.

Uz navedeno, nastavit ćemo kultivirati izvrstan poslovni odnos s klijentima i partnerima, ali i podržavati ostvarenje punog profesionalnog potencijala naših djelatnika, odnosno nastavit ćemo njegovati i razvijati organizacijsku klimu u kojoj je poželjno individualno stjecanje viših razina kompetencija i raspoznavanje vlastitog udjela djelatnika u timskom radu te zasluga za ostvarivanje tvrtkinih kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih planova.

---

image

Radovi na Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Preradovićevom trgu

---

Jednako nam je toliko važno u 2024., a što smo posebno istaknuli i u samim strateškim načelima TEXO MOLIOR d.o.o., da nastavimo naše odgovorno djelovanje u zajednici, odnosno da i dalje pomno doprinosimo društveno korisnim pregnućima i plemenitim humanitarnim ciljevima.

‘Razbijte barijere s nama‘ geslo je Texo Moliora kad su posrijedi projekti međunarodne suradnje? Tko su Vaši inozemni partneri i na kojim zadacima surađujete?

Netko je osmislio geslo "razbijte barijere s nama" i doveo ga u vezu s našom tvrtkom, moguće radi naglaska na prevladavanje kojekakavih mogućih "barijera" pri partnerski provođenim međunarodnim projektima. No, TEXO MOLIOR d.o.o. ne rabi takvo geslo, niti je ono u jezgri našega modus operandi – to neovisno o razmotrenome opsegu tržišta ili o danim okolnostima tržišta o kojemu je riječ.

---

image

Jedno od niza gradilišta Texo Moliora

---

Precizno i sažeto, temelj na koji TEXO MOLIOR d.o.o. naslanja svoju stratešku i operativnu strukturu – bilo da je riječ o zdravoj tuzemnoj ili inozemnoj tržišnoj utakmici, bilo da je riječ o partnerstvu ili o odnosu prema našim zaposlenicima i cjelokupnoj lokalnoj zajednici, možemo opisati jednom riječju: odgovornost.

U striktno vanjskom poslovnom smislu, odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu kojega TEXO MOLIOR d.o.o ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima.

Građevinska struka doživljava dinamične promjene, sve važnije su inovacije i nova znanja, ali i projekti koji ne štete okolišu. Kako Texo Molior stoji na tom planu?

Dinamične promjene zaista su očite posvuda i u svim industrijama. Tako i u građevinskoj. Uz to što neprestance idemo ukorak sa svim inovacijama u našoj struci i industriji, TEXO MOLIOR d.o.o. posebno skrbi o ne samo strateškom i planskom korištenju za okoliš zdravijih, održivijih i manje štetnih materijala, nego i o tome da tijekom samih zahvata ne remetimo ustaljeni životni ritam stanovnika koji žive i rade u zahvatima obuhvaćenom području.

To se, dakako, odnosi na neizostavno pravilno i pravodobno postavljenu zaštitu građevinskog područja, ali i na sam način izvođenja radova koje pomno i u najvećoj mogućoj mjeri prilagođujemo prometnim zahtjevnostima određene sredine. Kao ogledni primjer mogla bi, recimo, poslužiti izgradnja omiške luke gdje smo – upravo zbog inače otežanog cestovnog prometovanja tijekom visoke sezone – optirali radove izvoditi isključivo s mora.

---

image

Tvrtka radi i na obnovi zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

---

Manje je poznato da je Vaša tvrtka osposobljena i za zahtjevne projekte poput izgradnje pristaništa i postaja za hidroavione duž jadranske obale...

Ponuda TEXO MOLIOR d.o.o. je sveobuhvatna – od prvotne razrade samog koncepta do ostvarene rekonstrukcije ili izgradnje novog objekta.

Budući da nismo omeđeni ni ponudom ni teritorijalno, odnosno da raspolažemo svim vrstama horizontalnih i vertikalnih transporta – od dizalica, bagera i kamiona te geomehaničkih i raznoraznih drugih strojeva do sustavno i precizno za naše zahvate prilagođenih platformi i brodova, kao i to da stalno idemo ukorak s inovacijama u industriji, a napose zbog same transparentnosti našeg poslovanja i istaknutih referenci, smatramo da je lako dostupan i razvidan doista raznorodan portfelj TEXO MOLIOR d.o.o. – što ostvarenih, što projekata u tijeku.

---

image

Radovi na novoj omiškoj rivi

---

Kroz godine se Texo Molior prometnuo u novi brend sa šireg dubrovačkog područja. Logo viđamo posvuda, na kamionima, radnoj opremi i odjeći zaposlenika. No, mnogi se pitaju o značenju imena cavtatske tvrtke. Možete li nam otkriti što naziv simbolizira i koliko vam znači?

Znak TM, kojega se, kako kažete, može vidjeti posvuda, izravno i jasno predstavlja skraćenicu naziva TEXO MOLIOR d.o.o. Doslovnije s latinskoga prevedeno, on opisuje našu djelatnost, odnosno fine do filigranski preciznih rekonstrukcijskih zahvata ("tkanje") te "građenje" kao takvo.

S druge strane, kad je riječ o simbolici znaka TM, on svakako predstavlja složeniju reprezentaciju značenja koje nadmašuje njegovo doslovno tumačenje. Naime, TM simbolizira cjelokupan naš odnos unutar tvrtke, zatim prema dobavljačima, partnerima, naručiteljima te poslanje same tvrtke u smislu i načinā izvedbi projekata i ostvarenja projekata kao takvih, i, nadalje, svrhovitu izgradnju međuljudskih odnosa i poboljšanja života zajednice koju na stanovit način dodirujemo uspješno ostvarenim infrastrukturnim projektima upravo na životnom prostoru tih zajednica.

---

image

Texo Molior

---

To ne isključuje, nego se dapače proširuje i na važno nam strateško načelo odgovornog doprinosa društveno korisnim pregnućima i plemenitim humanitarnim ciljevima. Riječju, TM simbolizira poboljšanje kakvoće života svih ljudi koje TEXO MOLIOR d.o.o. izravno ili neizravno dotiče kroz svoje djelovanje.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu koji naša tvrtka ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TEXO MOLIOR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu koji naša tvrtka ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima TEXO MOLIOR 2 0 10269 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-10 13:28:49 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Gabrijela Bijelić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-10 19:37:03 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-01-10 19:36:43 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 354 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s područja turizma i gospodarstva [menu-meta_keywords] => vijesti, turizam, gospodarstvo [secure] => 0 [page_title] => Turizam i gospodarstvo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu koji naša tvrtka ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima [metadata] => robots= author= title=Održivost i inovacije: Dinamične promjene očite su posvuda, u svim industrijama, pa tako i u građevinskoj! page_title=Održivost i inovacije: Dinamične promjene očite su posvuda, u svim industrijama, pa tako i u građevinskoj! [metakey] => Texo Molior, građevinska industrija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229577.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229572.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229573.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229574.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229575.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229576.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229578.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26229579.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Radovi na Lapadskoj pribli\u017eavaju se kraju<\/p>","

Radovi na luksuznom hotelu na otoku Visu<\/p>","

Nova zgrada na mjestu biv\u0161eg zdanja Atlantske plovidbe na Batali<\/p>","

Radovi na Sabornoj crkvi Preobra\u017eenja Gospodnjeg na Preradovi\u0107evom trgu<\/p>","

Jedno od niza gradili\u0161ta Texo Moliora<\/p>","

Tvrtka radi i na obnovi zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo<\/p>","

Radovi na novoj omi\u0161koj rivi<\/p>","

Texo Molior<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1440","hd_26229577_1920.jpg":"1920x1080","k_26229577_1280.jpg":"1280x1280","k_26229577_1024.jpg":"1024x1024","k_26229577_640.jpg":"640x640","k_26229577_480.jpg":"480x480","k_26229577_340.jpg":"340x340","k_26229577_220.jpg":"220x220","o_26229577_1280.jpg":"1280x960","o_26229577_1024.jpg":"1024x768","o_26229577_640.jpg":"640x480","o_26229577_480.jpg":"480x360","o_26229577_340.jpg":"340x255","o_26229577_220.jpg":"220x165","h_26229577_1280.jpg":"1280x854","h_26229577_1024.jpg":"1024x683","h_26229577_640.jpg":"640x427","h_26229577_480.jpg":"480x320","h_26229577_340.jpg":"340x227","h_26229577_220.jpg":"220x147","pp_26229577_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229577_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229577_640.jpg":"640x814","pp_26229577_480.jpg":"480x611","pp_26229577_340.jpg":"340x432","pp_26229577_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_26229572_1920.jpg":"1920x1080","k_26229572_1280.jpg":"1280x1280","k_26229572_1024.jpg":"1024x1024","k_26229572_640.jpg":"640x640","k_26229572_480.jpg":"480x480","k_26229572_340.jpg":"340x340","k_26229572_220.jpg":"220x220","o_26229572_1280.jpg":"1280x720","o_26229572_1024.jpg":"1024x576","o_26229572_640.jpg":"640x360","o_26229572_480.jpg":"480x270","o_26229572_340.jpg":"340x191","o_26229572_220.jpg":"220x123","h_26229572_1280.jpg":"1280x854","h_26229572_1024.jpg":"1024x683","h_26229572_640.jpg":"640x427","h_26229572_480.jpg":"480x320","h_26229572_340.jpg":"340x227","h_26229572_220.jpg":"220x147","pp_26229572_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229572_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229572_640.jpg":"640x814","pp_26229572_480.jpg":"480x611","pp_26229572_340.jpg":"340x432","pp_26229572_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26229573_1920.jpg":"1920x1080","k_26229573_1280.jpg":"1280x1280","k_26229573_1024.jpg":"1024x1024","k_26229573_640.jpg":"640x640","k_26229573_480.jpg":"480x480","k_26229573_340.jpg":"340x340","k_26229573_220.jpg":"220x220","o_26229573_1280.jpg":"1280x960","o_26229573_1024.jpg":"1024x768","o_26229573_640.jpg":"640x480","o_26229573_480.jpg":"480x360","o_26229573_340.jpg":"340x255","o_26229573_220.jpg":"220x165","h_26229573_1280.jpg":"1280x854","h_26229573_1024.jpg":"1024x683","h_26229573_640.jpg":"640x427","h_26229573_480.jpg":"480x320","h_26229573_340.jpg":"340x227","h_26229573_220.jpg":"220x147","pp_26229573_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229573_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229573_640.jpg":"640x814","pp_26229573_480.jpg":"480x611","pp_26229573_340.jpg":"340x432","pp_26229573_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_26229574_1920.jpg":"1920x1080","k_26229574_1280.jpg":"1280x1280","k_26229574_1024.jpg":"1024x1024","k_26229574_640.jpg":"640x640","k_26229574_480.jpg":"480x480","k_26229574_340.jpg":"340x340","k_26229574_220.jpg":"220x220","o_26229574_1280.jpg":"1280x720","o_26229574_1024.jpg":"1024x576","o_26229574_640.jpg":"640x360","o_26229574_480.jpg":"480x270","o_26229574_340.jpg":"340x191","o_26229574_220.jpg":"220x123","h_26229574_1280.jpg":"1280x854","h_26229574_1024.jpg":"1024x683","h_26229574_640.jpg":"640x427","h_26229574_480.jpg":"480x320","h_26229574_340.jpg":"340x227","h_26229574_220.jpg":"220x147","pp_26229574_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229574_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229574_640.jpg":"640x814","pp_26229574_480.jpg":"480x611","pp_26229574_340.jpg":"340x432","pp_26229574_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26229575_1920.jpg":"1920x1080","k_26229575_1280.jpg":"1280x1280","k_26229575_1024.jpg":"1024x1024","k_26229575_640.jpg":"640x640","k_26229575_480.jpg":"480x480","k_26229575_340.jpg":"340x340","k_26229575_220.jpg":"220x220","o_26229575_1280.jpg":"1280x960","o_26229575_1024.jpg":"1024x768","o_26229575_640.jpg":"640x480","o_26229575_480.jpg":"480x360","o_26229575_340.jpg":"340x255","o_26229575_220.jpg":"220x165","h_26229575_1280.jpg":"1280x854","h_26229575_1024.jpg":"1024x683","h_26229575_640.jpg":"640x427","h_26229575_480.jpg":"480x320","h_26229575_340.jpg":"340x227","h_26229575_220.jpg":"220x147","pp_26229575_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229575_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229575_640.jpg":"640x814","pp_26229575_480.jpg":"480x611","pp_26229575_340.jpg":"340x432","pp_26229575_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1023x596","hd_26229576_1920.jpg":"1920x1080","k_26229576_1280.jpg":"1280x1280","k_26229576_1024.jpg":"1024x1024","k_26229576_640.jpg":"640x640","k_26229576_480.jpg":"480x480","k_26229576_340.jpg":"340x340","k_26229576_220.jpg":"220x220","o_26229576_1280.jpg":"1280x745","o_26229576_1024.jpg":"1024x596","o_26229576_640.jpg":"640x372","o_26229576_480.jpg":"480x279","o_26229576_340.jpg":"340x198","o_26229576_220.jpg":"220x128","h_26229576_1280.jpg":"1280x854","h_26229576_1024.jpg":"1024x683","h_26229576_640.jpg":"640x427","h_26229576_480.jpg":"480x320","h_26229576_340.jpg":"340x227","h_26229576_220.jpg":"220x147","pp_26229576_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229576_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229576_640.jpg":"640x814","pp_26229576_480.jpg":"480x611","pp_26229576_340.jpg":"340x432","pp_26229576_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26229578_1920.jpg":"1920x1080","k_26229578_1280.jpg":"1280x1280","k_26229578_1024.jpg":"1024x1024","k_26229578_640.jpg":"640x640","k_26229578_480.jpg":"480x480","k_26229578_340.jpg":"340x340","k_26229578_220.jpg":"220x220","o_26229578_1280.jpg":"1280x853","o_26229578_1024.jpg":"1024x682","o_26229578_640.jpg":"640x426","o_26229578_480.jpg":"480x320","o_26229578_340.jpg":"340x226","o_26229578_220.jpg":"220x146","h_26229578_1280.jpg":"1280x854","h_26229578_1024.jpg":"1024x683","h_26229578_640.jpg":"640x427","h_26229578_480.jpg":"480x320","h_26229578_340.jpg":"340x227","h_26229578_220.jpg":"220x147","pp_26229578_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229578_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229578_640.jpg":"640x814","pp_26229578_480.jpg":"480x611","pp_26229578_340.jpg":"340x432","pp_26229578_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_26229579_1920.jpg":"1920x1080","k_26229579_1280.jpg":"1280x1280","k_26229579_1024.jpg":"1024x1024","k_26229579_640.jpg":"640x640","k_26229579_480.jpg":"480x480","k_26229579_340.jpg":"340x340","k_26229579_220.jpg":"220x220","o_26229579_1280.jpg":"1280x720","o_26229579_1024.jpg":"1024x576","o_26229579_640.jpg":"640x360","o_26229579_480.jpg":"480x270","o_26229579_340.jpg":"340x191","o_26229579_220.jpg":"220x123","h_26229579_1280.jpg":"1280x854","h_26229579_1024.jpg":"1024x683","h_26229579_640.jpg":"640x427","h_26229579_480.jpg":"480x320","h_26229579_340.jpg":"340x227","h_26229579_220.jpg":"220x147","pp_26229579_1280.jpg":"1280x1628","pp_26229579_1024.jpg":"1024x1303","pp_26229579_640.jpg":"640x814","pp_26229579_480.jpg":"480x611","pp_26229579_340.jpg":"340x432","pp_26229579_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 354 [name] => Turizam i gospodarstvo [alias] => turizam-i-gospodarstvo [description] => [parent] => 319 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7368185 Threads: 4 Questions: 1525544513 Slow queries: 4638405 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110524267 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/vijesti/turizam-i-gospodarstvo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 354 [name] => Turizam i gospodarstvo [alias] => turizam-i-gospodarstvo [parent] => 319 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dubrovnik/vijesti/turizam-i-gospodarstvo ) ) [link] => /dubrovnik/vijesti/turizam-i-gospodarstvo/odrzivost-i-inovacije-dinamicne-promjene-ocite-su-posvuda-u-svim-industrijama-pa-tako-i-u-gradevinskoj-1354327 [printLink] => /dubrovnik/vijesti/turizam-i-gospodarstvo/odrzivost-i-inovacije-dinamicne-promjene-ocite-su-posvuda-u-svim-industrijama-pa-tako-i-u-gradevinskoj-1354327?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 681836 [name] => Texo Molior [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-21 10:17:35 [main_article_id] => 0 [alias] => texo-molior [link] => /tag/texo-molior ) [1] => stdClass Object ( [id] => 743597 [name] => građevinska industrija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-10 20:37:19 [main_article_id] => 0 [alias] => gradevinska-industrija [link] => /tag/gradevinska-industrija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu koji naša tvrtka ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TEXO MOLIOR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Održivost i inovacije: Dinamične promjene očite su posvuda, u svim industrijama, pa tako i u građevinskoj! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-13-58-39-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229577.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

Radovi na Lapadskoj približavaju se kraju

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229577.jpg [title] =>

Radovi na Lapadskoj približavaju se kraju

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229572.jpg [title] =>

Radovi na luksuznom hotelu na otoku Visu

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229573.jpg [title] =>

Nova zgrada na mjestu bivšeg zdanja Atlantske plovidbe na Batali

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229574.jpg [title] =>

Radovi na Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Preradovićevom trgu

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229575.jpg [title] =>

Jedno od niza gradilišta Texo Moliora

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229576.jpg [title] =>

Tvrtka radi i na obnovi zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229578.jpg [title] =>

Radovi na novoj omiškoj rivi

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26229579.jpg [title] =>

Texo Molior

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U Texo Molioru prošlu godinu pamtit će po nizu uspješnih investicija na dubrovačkom području, ali i diljem Lijepe naše, svugdje gdje je prepoznata kvaliteta planiranja i izvedbe radova za koji cavtatska tvrtka jamči svojim ugledom. O angažmanu koji posljednjih mjeseci nadilazi i državne granice porazgovarali smo s vlasnikom i čelnikom Uprave cavtatske tvrtke Antoanom Kraljem koji analizira poslovne zahvate i najavljuje nove poduhvate koji dodatno učvršćuju njihov status jednog od vodećih aktera na planu izgradnje i pratećih djelatnosti.

Radovi na Lapadskoj obali, jednom od najznačajnijih projekata za suvremeni Dubrovnik, bliže se kraju. Nova gradska dvosmjerna cesta i šetnica s drvoredom nose potpis Vaše tvrtke. Kakav je osjećaj danas kad se ova po svemu zahtjevna investicija približila kraju?

U pravu ste kad ukazujete da je ovo bio zahtjevan projekt, odnosno projekt s određenim izazovima. Nije ovdje riječ isključivo o činjenici da je zahvate na tada postojećoj infrastrukturi trebalo izvoditi uz postojeći samo jedan kolni prilaz za mnoge privatne i poslovne korisnike, no to je svakako bio – da se u blagdanskom radosnom duhu poigramo riječima – nezaobilazan izazov.

Ne treba odveć zadirati u zabilješke iz antičke povijesti niti u detalje posvemašnjih rituala inicijacije u bilo kojoj domeni da bi se zaključilo kako nadvladani izazovi doprinose dobrom osjećaju, poglavito kad je riječ o uspješno ostvarenim zahtjevnim ciljevima. No, uz uspješno ostvarenje samog projekta, i zato godi znati da potpis novoizgrađenog dvotračnog kolnika za vozila u površini od 7.500 m², obalnog zida s novoizgrađenom obalom površine 8.000 m², naprednih oborinskih, vodovodnih i elektroenergetskih sustava (uključivo DTK instalacija), opremljene kamenom opločene šetnice i pješačkog nogostupa – površine po 3.000 m², u inženjersko-izvedbenom smislu nosi upravo TEXO MOLIOR d.o.o.

Kako će u Texo Molioru pamtiti poslovnu 2023.?

Poslovna godina 2023. je za TEXO MOLIOR d.o.o. bila uspješna. Budući da su, zbog odjeka pandemijske krize, oscilacije u svim segmentima poslovanja i tržišta zadugo ostale teže predvidive i nukale na oprez, nastavili smo oslanjati se ponajprije na opetovano kalibriranje našega inače fluidnog organizacijskog modela prema trenutačno zadanoj stvarnosti. Revidiranje margina raspoznatljivog obzorja unutar naše dugoročne strategije pokazalo se dobrom praksom i u 2023.

---

image

Nova zgrada na mjestu bivšeg zdanja Atlantske plovidbe na Batali

---

Glede čvrstog uporišta za ukupno uspješno poslovanje tijekom 2023. godine, kao, uostalom, i za prethodnih razdoblja – a svako razdoblje sobom nosi svoje vlastite izazove – pravo je ocijeniti kako ga je TEXO MOLIOR d.o.o. zadržao na prilagodljivim fokalnim točkama pomno razrađenih strateških odrednica. Kod same poslovne navigacije uvijek živim i kompetitivnim tržištem, ravnali smo se odgovornim ostvarivanjem svih neposrednih projektnih obveza na zadovoljstvo naših klijenata i partnera.

Najvidljiviji dio poslovanja Texo Moliora infrastrukturni su objekti i novogradnje. No, to je samo jedan segment u kojem se profilirala vaša firma. Rekonstrukcija cavtatske rive dobar je primjer sinergije radova s mora i kopna, a specijalizirani ste i za obnovu povijesne baštine, gradnju luksuznih hotela. Možete li nam predstaviti novine u tom pogledu?

Uz ponudu korištenja najnovijih materijala i tehnologija, primjerice "zelene gradnje" i ugradnje potpunih sustava "pametnih kuća", TEXO MOLIOR d.o.o. svakom projektu pristupa posvećeno i odgovorno.

Pogdjegdje, poglavito kad je riječ o rekonstrukcijama zdanja prvotno izgrađenih prije više stotina godina, zahtijeva se izuzetno pažljivo izvođenje zahvata. Tako, pri rekonstrukciji karlovačke stare Oružane TEXO MOLIOR d.o.o. je uspješno replicirao stare bačvaste i "češke" armirano-betonske svodove prizemlja iz 18. stoljeća. Kod projekata drugačije prirode, neizostavno valja skrbiti i o dodatnim čimbenicima. Tako, radi omogućivanja neometanog prometovanja cestom, pri uređenju i proširenju omiške javne luke sa stalnim i privremenim privezima te, u zaobalnom platou, izgradnji šetnice (Rive), optirali smo radove izvoditi s mora koristeći, između ostaloga, i Jack up – samopodiznu baržu s oslonom na morsko dno koja je proizvod naše tvrtke i u potpunosti izrađen u Hrvatskoj. Jack up smo koristili i drugdje, primjerice pri rekonstrukciji dijela obale cavtatske glavne luke gdje je, zbog zahtjevnosti radova s kopna, s mora i ispod morske razine ugovoren rok od tri godine, a koje je TEXO MOLIOR d.o.o. uspješno izveo unutar jedne godine. O dodatnih nekoliko naših inovacija koje su trenutačno u izradbenoj fazi, radije bismo više rekli nakon same proizvodnje.

---

image

Radovi na luksuznom hotelu na otoku Visu

---

Kakvi su Vam planovi za ovu godinu, na  kojim će projektima i gdje biti težište?

Planovi TEXO MOLIOR d.o.o. za 2024. godinu svakako uključuju nastavak praćenja strukovnih i industrijskih inovacija, ponude sveobuhvatne usluge te konceptne i izvedbene odgovornosti pri svakom projektu.

Uz navedeno, nastavit ćemo kultivirati izvrstan poslovni odnos s klijentima i partnerima, ali i podržavati ostvarenje punog profesionalnog potencijala naših djelatnika, odnosno nastavit ćemo njegovati i razvijati organizacijsku klimu u kojoj je poželjno individualno stjecanje viših razina kompetencija i raspoznavanje vlastitog udjela djelatnika u timskom radu te zasluga za ostvarivanje tvrtkinih kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih planova.

---

image

Radovi na Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Preradovićevom trgu

---

Jednako nam je toliko važno u 2024., a što smo posebno istaknuli i u samim strateškim načelima TEXO MOLIOR d.o.o., da nastavimo naše odgovorno djelovanje u zajednici, odnosno da i dalje pomno doprinosimo društveno korisnim pregnućima i plemenitim humanitarnim ciljevima.

‘Razbijte barijere s nama‘ geslo je Texo Moliora kad su posrijedi projekti međunarodne suradnje? Tko su Vaši inozemni partneri i na kojim zadacima surađujete?

Netko je osmislio geslo "razbijte barijere s nama" i doveo ga u vezu s našom tvrtkom, moguće radi naglaska na prevladavanje kojekakavih mogućih "barijera" pri partnerski provođenim međunarodnim projektima. No, TEXO MOLIOR d.o.o. ne rabi takvo geslo, niti je ono u jezgri našega modus operandi – to neovisno o razmotrenome opsegu tržišta ili o danim okolnostima tržišta o kojemu je riječ.

---

image

Jedno od niza gradilišta Texo Moliora

---

Precizno i sažeto, temelj na koji TEXO MOLIOR d.o.o. naslanja svoju stratešku i operativnu strukturu – bilo da je riječ o zdravoj tuzemnoj ili inozemnoj tržišnoj utakmici, bilo da je riječ o partnerstvu ili o odnosu prema našim zaposlenicima i cjelokupnoj lokalnoj zajednici, možemo opisati jednom riječju: odgovornost.

U striktno vanjskom poslovnom smislu, odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu kojega TEXO MOLIOR d.o.o ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima.

Građevinska struka doživljava dinamične promjene, sve važnije su inovacije i nova znanja, ali i projekti koji ne štete okolišu. Kako Texo Molior stoji na tom planu?

Dinamične promjene zaista su očite posvuda i u svim industrijama. Tako i u građevinskoj. Uz to što neprestance idemo ukorak sa svim inovacijama u našoj struci i industriji, TEXO MOLIOR d.o.o. posebno skrbi o ne samo strateškom i planskom korištenju za okoliš zdravijih, održivijih i manje štetnih materijala, nego i o tome da tijekom samih zahvata ne remetimo ustaljeni životni ritam stanovnika koji žive i rade u zahvatima obuhvaćenom području.

To se, dakako, odnosi na neizostavno pravilno i pravodobno postavljenu zaštitu građevinskog područja, ali i na sam način izvođenja radova koje pomno i u najvećoj mogućoj mjeri prilagođujemo prometnim zahtjevnostima određene sredine. Kao ogledni primjer mogla bi, recimo, poslužiti izgradnja omiške luke gdje smo – upravo zbog inače otežanog cestovnog prometovanja tijekom visoke sezone – optirali radove izvoditi isključivo s mora.

---

image

Tvrtka radi i na obnovi zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

---

Manje je poznato da je Vaša tvrtka osposobljena i za zahtjevne projekte poput izgradnje pristaništa i postaja za hidroavione duž jadranske obale...

Ponuda TEXO MOLIOR d.o.o. je sveobuhvatna – od prvotne razrade samog koncepta do ostvarene rekonstrukcije ili izgradnje novog objekta.

Budući da nismo omeđeni ni ponudom ni teritorijalno, odnosno da raspolažemo svim vrstama horizontalnih i vertikalnih transporta – od dizalica, bagera i kamiona te geomehaničkih i raznoraznih drugih strojeva do sustavno i precizno za naše zahvate prilagođenih platformi i brodova, kao i to da stalno idemo ukorak s inovacijama u industriji, a napose zbog same transparentnosti našeg poslovanja i istaknutih referenci, smatramo da je lako dostupan i razvidan doista raznorodan portfelj TEXO MOLIOR d.o.o. – što ostvarenih, što projekata u tijeku.

---

image

Radovi na novoj omiškoj rivi

---

Kroz godine se Texo Molior prometnuo u novi brend sa šireg dubrovačkog područja. Logo viđamo posvuda, na kamionima, radnoj opremi i odjeći zaposlenika. No, mnogi se pitaju o značenju imena cavtatske tvrtke. Možete li nam otkriti što naziv simbolizira i koliko vam znači?

Znak TM, kojega se, kako kažete, može vidjeti posvuda, izravno i jasno predstavlja skraćenicu naziva TEXO MOLIOR d.o.o. Doslovnije s latinskoga prevedeno, on opisuje našu djelatnost, odnosno fine do filigranski preciznih rekonstrukcijskih zahvata ("tkanje") te "građenje" kao takvo.

S druge strane, kad je riječ o simbolici znaka TM, on svakako predstavlja složeniju reprezentaciju značenja koje nadmašuje njegovo doslovno tumačenje. Naime, TM simbolizira cjelokupan naš odnos unutar tvrtke, zatim prema dobavljačima, partnerima, naručiteljima te poslanje same tvrtke u smislu i načinā izvedbi projekata i ostvarenja projekata kao takvih, i, nadalje, svrhovitu izgradnju međuljudskih odnosa i poboljšanja života zajednice koju na stanovit način dodirujemo uspješno ostvarenim infrastrukturnim projektima upravo na životnom prostoru tih zajednica.

---

image

Texo Molior

---

To ne isključuje, nego se dapače proširuje i na važno nam strateško načelo odgovornog doprinosa društveno korisnim pregnućima i plemenitim humanitarnim ciljevima. Riječju, TM simbolizira poboljšanje kakvoće života svih ljudi koje TEXO MOLIOR d.o.o. izravno ili neizravno dotiče kroz svoje djelovanje.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

Radovi na Lapadskoj približavaju se kraju


Radovi na luksuznom hotelu na otoku Visu


Nova zgrada na mjestu bivšeg zdanja Atlantske plovidbe na Batali


Radovi na Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Preradovićevom trgu


Jedno od niza gradilišta Texo Moliora


Tvrtka radi i na obnovi zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo


Radovi na novoj omiškoj rivi


Texo Molior

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/turizam-i-gospodarstvo/odrzivost-i-inovacije-dinamicne-promjene-ocite-su-posvuda-u-svim-industrijama-pa-tako-i-u-gradevinskoj-1354327 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=72069dabbb3c4d40f2621bb75338a93ff9033edd [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Odr%C5%BEivost+i+inovacije%3A+Dinami%C4%8Dne+promjene+o%C4%8Dite+su+posvuda%2C+u+svim+industrijama%2C+pa+tako+i+u+gra%C4%91evinskoj%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fvijesti%2Fturizam-i-gospodarstvo%2Fodrzivost-i-inovacije-dinamicne-promjene-ocite-su-posvuda-u-svim-industrijama-pa-tako-i-u-gradevinskoj-1354327 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fvijesti%2Fturizam-i-gospodarstvo%2Fodrzivost-i-inovacije-dinamicne-promjene-ocite-su-posvuda-u-svim-industrijama-pa-tako-i-u-gradevinskoj-1354327 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu koji naša tvrtka ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TEXO MOLIOR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM

Održivost i inovacije: Dinamične promjene očite su posvuda, u svim industrijama, pa tako i u građevinskoj!

Piše Gabrijela Bijelić
10. siječnja 2024. - 20:36

U Texo Molioru prošlu godinu pamtit će po nizu uspješnih investicija na dubrovačkom području, ali i diljem Lijepe naše, svugdje gdje je prepoznata kvaliteta planiranja i izvedbe radova za koji cavtatska tvrtka jamči svojim ugledom. O angažmanu koji posljednjih mjeseci nadilazi i državne granice porazgovarali smo s vlasnikom i čelnikom Uprave cavtatske tvrtke Antoanom Kraljem koji analizira poslovne zahvate i najavljuje nove poduhvate koji dodatno učvršćuju njihov status jednog od vodećih aktera na planu izgradnje i pratećih djelatnosti.

Radovi na Lapadskoj obali, jednom od najznačajnijih projekata za suvremeni Dubrovnik, bliže se kraju. Nova gradska dvosmjerna cesta i šetnica s drvoredom nose potpis Vaše tvrtke. Kakav je osjećaj danas kad se ova po svemu zahtjevna investicija približila kraju?

U pravu ste kad ukazujete da je ovo bio zahtjevan projekt, odnosno projekt s određenim izazovima. Nije ovdje riječ isključivo o činjenici da je zahvate na tada postojećoj infrastrukturi trebalo izvoditi uz postojeći samo jedan kolni prilaz za mnoge privatne i poslovne korisnike, no to je svakako bio – da se u blagdanskom radosnom duhu poigramo riječima – nezaobilazan izazov.

Ne treba odveć zadirati u zabilješke iz antičke povijesti niti u detalje posvemašnjih rituala inicijacije u bilo kojoj domeni da bi se zaključilo kako nadvladani izazovi doprinose dobrom osjećaju, poglavito kad je riječ o uspješno ostvarenim zahtjevnim ciljevima. No, uz uspješno ostvarenje samog projekta, i zato godi znati da potpis novoizgrađenog dvotračnog kolnika za vozila u površini od 7.500 m², obalnog zida s novoizgrađenom obalom površine 8.000 m², naprednih oborinskih, vodovodnih i elektroenergetskih sustava (uključivo DTK instalacija), opremljene kamenom opločene šetnice i pješačkog nogostupa – površine po 3.000 m², u inženjersko-izvedbenom smislu nosi upravo TEXO MOLIOR d.o.o.

Kako će u Texo Molioru pamtiti poslovnu 2023.?

Poslovna godina 2023. je za TEXO MOLIOR d.o.o. bila uspješna. Budući da su, zbog odjeka pandemijske krize, oscilacije u svim segmentima poslovanja i tržišta zadugo ostale teže predvidive i nukale na oprez, nastavili smo oslanjati se ponajprije na opetovano kalibriranje našega inače fluidnog organizacijskog modela prema trenutačno zadanoj stvarnosti. Revidiranje margina raspoznatljivog obzorja unutar naše dugoročne strategije pokazalo se dobrom praksom i u 2023.

image

Nova zgrada na mjestu bivšeg zdanja Atlantske plovidbe na Batali

Glede čvrstog uporišta za ukupno uspješno poslovanje tijekom 2023. godine, kao, uostalom, i za prethodnih razdoblja – a svako razdoblje sobom nosi svoje vlastite izazove – pravo je ocijeniti kako ga je TEXO MOLIOR d.o.o. zadržao na prilagodljivim fokalnim točkama pomno razrađenih strateških odrednica. Kod same poslovne navigacije uvijek živim i kompetitivnim tržištem, ravnali smo se odgovornim ostvarivanjem svih neposrednih projektnih obveza na zadovoljstvo naših klijenata i partnera.

Najvidljiviji dio poslovanja Texo Moliora infrastrukturni su objekti i novogradnje. No, to je samo jedan segment u kojem se profilirala vaša firma. Rekonstrukcija cavtatske rive dobar je primjer sinergije radova s mora i kopna, a specijalizirani ste i za obnovu povijesne baštine, gradnju luksuznih hotela. Možete li nam predstaviti novine u tom pogledu?

Uz ponudu korištenja najnovijih materijala i tehnologija, primjerice "zelene gradnje" i ugradnje potpunih sustava "pametnih kuća", TEXO MOLIOR d.o.o. svakom projektu pristupa posvećeno i odgovorno.

Pogdjegdje, poglavito kad je riječ o rekonstrukcijama zdanja prvotno izgrađenih prije više stotina godina, zahtijeva se izuzetno pažljivo izvođenje zahvata. Tako, pri rekonstrukciji karlovačke stare Oružane TEXO MOLIOR d.o.o. je uspješno replicirao stare bačvaste i "češke" armirano-betonske svodove prizemlja iz 18. stoljeća. Kod projekata drugačije prirode, neizostavno valja skrbiti i o dodatnim čimbenicima. Tako, radi omogućivanja neometanog prometovanja cestom, pri uređenju i proširenju omiške javne luke sa stalnim i privremenim privezima te, u zaobalnom platou, izgradnji šetnice (Rive), optirali smo radove izvoditi s mora koristeći, između ostaloga, i Jack up – samopodiznu baržu s oslonom na morsko dno koja je proizvod naše tvrtke i u potpunosti izrađen u Hrvatskoj. Jack up smo koristili i drugdje, primjerice pri rekonstrukciji dijela obale cavtatske glavne luke gdje je, zbog zahtjevnosti radova s kopna, s mora i ispod morske razine ugovoren rok od tri godine, a koje je TEXO MOLIOR d.o.o. uspješno izveo unutar jedne godine. O dodatnih nekoliko naših inovacija koje su trenutačno u izradbenoj fazi, radije bismo više rekli nakon same proizvodnje.

image

Radovi na luksuznom hotelu na otoku Visu

Kakvi su Vam planovi za ovu godinu, na  kojim će projektima i gdje biti težište?

Planovi TEXO MOLIOR d.o.o. za 2024. godinu svakako uključuju nastavak praćenja strukovnih i industrijskih inovacija, ponude sveobuhvatne usluge te konceptne i izvedbene odgovornosti pri svakom projektu.

Uz navedeno, nastavit ćemo kultivirati izvrstan poslovni odnos s klijentima i partnerima, ali i podržavati ostvarenje punog profesionalnog potencijala naših djelatnika, odnosno nastavit ćemo njegovati i razvijati organizacijsku klimu u kojoj je poželjno individualno stjecanje viših razina kompetencija i raspoznavanje vlastitog udjela djelatnika u timskom radu te zasluga za ostvarivanje tvrtkinih kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih planova.

image

Radovi na Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Preradovićevom trgu

Jednako nam je toliko važno u 2024., a što smo posebno istaknuli i u samim strateškim načelima TEXO MOLIOR d.o.o., da nastavimo naše odgovorno djelovanje u zajednici, odnosno da i dalje pomno doprinosimo društveno korisnim pregnućima i plemenitim humanitarnim ciljevima.

‘Razbijte barijere s nama‘ geslo je Texo Moliora kad su posrijedi projekti međunarodne suradnje? Tko su Vaši inozemni partneri i na kojim zadacima surađujete?

Netko je osmislio geslo "razbijte barijere s nama" i doveo ga u vezu s našom tvrtkom, moguće radi naglaska na prevladavanje kojekakavih mogućih "barijera" pri partnerski provođenim međunarodnim projektima. No, TEXO MOLIOR d.o.o. ne rabi takvo geslo, niti je ono u jezgri našega modus operandi – to neovisno o razmotrenome opsegu tržišta ili o danim okolnostima tržišta o kojemu je riječ.

image

Jedno od niza gradilišta Texo Moliora

Precizno i sažeto, temelj na koji TEXO MOLIOR d.o.o. naslanja svoju stratešku i operativnu strukturu – bilo da je riječ o zdravoj tuzemnoj ili inozemnoj tržišnoj utakmici, bilo da je riječ o partnerstvu ili o odnosu prema našim zaposlenicima i cjelokupnoj lokalnoj zajednici, možemo opisati jednom riječju: odgovornost.

U striktno vanjskom poslovnom smislu, odraz načela odgovornosti moguće je zorno vidjeti na dugogodišnjem izvrsnom odnosu kojega TEXO MOLIOR d.o.o ima s pouzdanim partnerima-dobavljačima, na našoj objektivno korektnoj cjenovnoj ponudi, i na izraženom zadovoljstvu naručitelja provedenim zahvatima.

Građevinska struka doživljava dinamične promjene, sve važnije su inovacije i nova znanja, ali i projekti koji ne štete okolišu. Kako Texo Molior stoji na tom planu?

Dinamične promjene zaista su očite posvuda i u svim industrijama. Tako i u građevinskoj. Uz to što neprestance idemo ukorak sa svim inovacijama u našoj struci i industriji, TEXO MOLIOR d.o.o. posebno skrbi o ne samo strateškom i planskom korištenju za okoliš zdravijih, održivijih i manje štetnih materijala, nego i o tome da tijekom samih zahvata ne remetimo ustaljeni životni ritam stanovnika koji žive i rade u zahvatima obuhvaćenom području.

To se, dakako, odnosi na neizostavno pravilno i pravodobno postavljenu zaštitu građevinskog područja, ali i na sam način izvođenja radova koje pomno i u najvećoj mogućoj mjeri prilagođujemo prometnim zahtjevnostima određene sredine. Kao ogledni primjer mogla bi, recimo, poslužiti izgradnja omiške luke gdje smo – upravo zbog inače otežanog cestovnog prometovanja tijekom visoke sezone – optirali radove izvoditi isključivo s mora.

image

Tvrtka radi i na obnovi zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Manje je poznato da je Vaša tvrtka osposobljena i za zahtjevne projekte poput izgradnje pristaništa i postaja za hidroavione duž jadranske obale...

Ponuda TEXO MOLIOR d.o.o. je sveobuhvatna – od prvotne razrade samog koncepta do ostvarene rekonstrukcije ili izgradnje novog objekta.

Budući da nismo omeđeni ni ponudom ni teritorijalno, odnosno da raspolažemo svim vrstama horizontalnih i vertikalnih transporta – od dizalica, bagera i kamiona te geomehaničkih i raznoraznih drugih strojeva do sustavno i precizno za naše zahvate prilagođenih platformi i brodova, kao i to da stalno idemo ukorak s inovacijama u industriji, a napose zbog same transparentnosti našeg poslovanja i istaknutih referenci, smatramo da je lako dostupan i razvidan doista raznorodan portfelj TEXO MOLIOR d.o.o. – što ostvarenih, što projekata u tijeku.

image

Radovi na novoj omiškoj rivi

Kroz godine se Texo Molior prometnuo u novi brend sa šireg dubrovačkog područja. Logo viđamo posvuda, na kamionima, radnoj opremi i odjeći zaposlenika. No, mnogi se pitaju o značenju imena cavtatske tvrtke. Možete li nam otkriti što naziv simbolizira i koliko vam znači?

Znak TM, kojega se, kako kažete, može vidjeti posvuda, izravno i jasno predstavlja skraćenicu naziva TEXO MOLIOR d.o.o. Doslovnije s latinskoga prevedeno, on opisuje našu djelatnost, odnosno fine do filigranski preciznih rekonstrukcijskih zahvata ("tkanje") te "građenje" kao takvo.

S druge strane, kad je riječ o simbolici znaka TM, on svakako predstavlja složeniju reprezentaciju značenja koje nadmašuje njegovo doslovno tumačenje. Naime, TM simbolizira cjelokupan naš odnos unutar tvrtke, zatim prema dobavljačima, partnerima, naručiteljima te poslanje same tvrtke u smislu i načinā izvedbi projekata i ostvarenja projekata kao takvih, i, nadalje, svrhovitu izgradnju međuljudskih odnosa i poboljšanja života zajednice koju na stanovit način dodirujemo uspješno ostvarenim infrastrukturnim projektima upravo na životnom prostoru tih zajednica.

image

Texo Molior

To ne isključuje, nego se dapače proširuje i na važno nam strateško načelo odgovornog doprinosa društveno korisnim pregnućima i plemenitim humanitarnim ciljevima. Riječju, TM simbolizira poboljšanje kakvoće života svih ljudi koje TEXO MOLIOR d.o.o. izravno ili neizravno dotiče kroz svoje djelovanje.

11. svibanj 2024 15:58