StoryEditorOCM
DubrovnikKAKO ĆE UČENICI DO ŽUPE I NAZAD DOMA?

Hoće li se uvesti posebne linije za učenike Turističko ugostiteljske škole, pitali smo njezina osnivača, Županiju. Evo kako će biti organiziran prijevoz!

Piše Maja Rilović Koprivec
30. kolovoza 2022. - 15:20

O problemu Turisčko- ugostiteljske škole pitali smo i Županiju dubrovačko neretvansku, osnivača TUŠ-a i pročelnicu Anu Čeović. Iz njihovog odgovora izdvaja se kako će radovi na školi biti izvršeni u roku. Radovi su se odvijali i tijekom ljeta, no s obzirom da je, prema ugovoru, za njihov dovršetak predviđeno 8 mjeseci, nije ih bilo moguće završiti tijekom ljetnih praznika, pišu:

- Svi su bili upoznati s traženjem zamjenskog prostora. Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik pohađa oko 550 učenika u 28 razrednih odjeljenja. Sveučilište u Dubrovniku i Grad Dubrovnik su kontaktirani, no nije pronađeno adekvatno rješenje za toliki broj učenika - navode iz Županije. Na pitanje kako će biti organiziran prijevoz djece koja ovu srednju školu pohađaju s područja Pelješca, i Elafita, a svakodnevno putuju odgovaraju: - Uz već uobičajeni način putovanja učenika iz tih dijelova naše županije, dodatnim autobusima organizirat će se posebne linije u smjeru Župe. Učenici će imati dovoljno linija i neće zakasniti na brod, odnosno na autobus koji će ih odvesti do krajnjeg odredišta. Sigurnost djece je na prvom mjestu i nema sumnje da će se nastava, i teoretski i praktični dio u školi, organizirati na način koji je najsigurniji za učenike - odgovorili su iz Županije.

 

Kako za TUŠ nema mjesta na praznom Sveučilištu i u gradskim školama? Ravnatelj Perušina: ‘Sve smo pokušali, Župa nam je jedina opcija! Ne mogu roditelji tražiti da se škola prilagođava mjestu stanovanja, održavanju treninga...‘

02. svibanj 2024 15:17