StoryEditorOCM
ŽupaPripovijedanje je moćan alat

Raspričali se osnovci u Župi dubrovačkoj: Prije državne smotre pokazali kako se dobrim pripovijedanjem osvaja publika

Piše DV
1. travnja 2023. - 12:51

U Osnovnoj školi Župa dubrovačka održana je predSmotra u pripovijedanju djece i mladih kao uvod u Državnu smotru pripovijedanja djece i mladih koja će se peti put po redu održati 25. travnja 2023. godine u Varaždinu, u organizaciji Kreativnog studija „Logos“. 

Cilj smotre je njegovati tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja  pomoću pripovijedanja kao moćnog alata u obrazovanju i odgoju. Igralački i pripovjedački elementi sastavni su dio uspješnoga rada s djecom i mladima.

image
Đurđica Bender/

Na predsmotri je nastupilo 18 mladih pripovjedača iz osnovnih škola Župa dubrovačka, Montovjerna i Ivan Gundulić. Povjerenstvo u sastavu: Ivana Barović, majstorica pripovjedačica, Đurđica Bender, članica Društva hrvatskih pripovjedača i Lukrecija Pavlović Ujdur, učiteljica razredne nastave. Mladi pripovjedači su oduševili svojim nastupima, pozitivnom energijom, trudom i pokazanom ljubavi prema pričama i pripovijedanju pa su svi upućeni na Državnu smotru usmenog pripovijedanja za djecu i mlade, a to su:

Ena Hasanspahić, Lucija Martinović, Maria Pendić, Iris Zelentrović, Ani Jeličić, Lucija Mijović, Lucija Pavlović, Ivan Zeljko, Nora Zvono, Tonka Haklička, Perica Miloslavić, Kiara Selecki, Zara Vlašić,  Nikolina Bogoje, Lucian Šalja, Marko Handabaka i Veronika Sentić.

image
Đurđica Bender/

Mladim pripovijedačima poticaj je dala majstorica pripovjedačica Ivana Barović koja ih je svojim pripovijedanjem ohrabrila za svoje nastupe te svim prisutnima  pružila divne trenutke uživanja u priči.

Državna smotra promovira ljepotu pripovijedanja a održat će se petu godinu u Varaždinu. Zbog sve većeg interesa, organizator i inicijator, Kreativni studio Logos iz Varaždina, ove je godine uz pomoć majstora pripovjedača iz cijele Hrvatske organizirao i predSmotre u mnogim gradovima kako bi što više djece moglo iskusiti pripovijedanje i dobiti povratnu podršku od profesionalnih pripovjedača i drugih stručnjaka.

 

30. travanj 2024 18:15