StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON GRADONAČELNIKOVE NAJAVE

Evo što Frankovićev koalicijski partner, Željko Raguž misli o deapartmanizaciji Dubrovnika

Piše A.H.
16. siječnja 2024. - 14:16

Najava gradonačelnika Mata Frankovića da će već od ožujka ove godine zaustaviti izdavanje dozvola za apartmane unutar gradskih zidina, podignula je popriličnu ‘prašinu‘ u Dubrovniku. Njegovu najavu na ‘nož‘ dočekala je gradska oporba, no ni HDZ-ovi partneri u vladajućoj koaliciji Gradskog vijeća očito nisu oduševljeni planom  ‘održivog‘ turizma. Evo što kaže predsjednik Dubrovačke stranke Željko Raguž. - Smatram da je potrebno napravit analizu stanja na području cijelog grada i donijet odluku da se svim objektima koji nisu izvorno niti bili u namjeni da budu stambeno rješenje ukinu dozvole. Tu prvenstveno mislim na šupe, skaldišta, garaže i slične objekte koji su preko noći postajali apartmani za iznajmljivanje. Ja bi takve ukinuo i vratio im prvobitnu namjenu, a ostalima,koji zadovoljavaju uvjete za iznajmljivanje, dopustio tu namjenu. Time bi dobili na kvaliteti smještaja i nikoga od kvalitetnih iznajmljivača ne bi zakinuli. Mi smo kao grad usmjereni isključivo na turizam i smatram nepotrebnim iskljucčvati bilo koju smještanu jedinicu na bilo kojem gradskom području u svrhu iznajmjljvanja ako zadovoljava sve uvjete. Od apartmana žive medu ostalim i aviokompanije kojima gosti dolaze u Dubrovniku, taxisti koji ih prevoze, trgovine gdje kupuju, restorani gdje jedu, knjigovođe koje im vode knjige, čistacice koje im čiste, turističke zajednice jer im plaćaju članarine i mnogi drugi. Znači to je jedan ogroman krug iz kojeg svi imamo koristi i trebamo ga čuvat kao kap vode na dlanu- poručuje čelnik DUSTRA-e.

 

PROČITAJTE I OVO: 

Pljušte reakcije na Frankovićevu najavu zabrane apartmana u Gradu: ‘To je samo PR, ali prođe li, neke će nekretnine preko noći postati bezvrijedne! Kaos je došao na naplatu!

 

Andro Vlahušiċ: Privatni smještaj jedina je gospodarska djelatnost koju kontroliraju građani Dubrovnika te se se smije zabranjivati

 

Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina, a Grad se tu ne zaustavlja! Dolazi kraj iznajmljivanju u višestambenim zgradama?

01. svibanj 2024 23:48