StoryEditorOCM
TenisČESTITAMO

Ništa od četvrtfinala Swiss Opena, ali Ante Kolunđija ima razloga za slavlje: ‘Kako i ne bi kad sam ušao u TOP 100 najboljih na svijetu!‘

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2024. - 20:17

Nije uspio Ante Kolunđija iznenaditi deset godina starijeg, 35-godišnjeg Japanca. Takuya Miki, trenutno deveti igrač svijeta, bio je bolji sa 6:1 i 6:0, te se plasirao u četvrtfinale Swiss Opena, ITF-ovog turnira iz prve svjetske serije za tenisače u kolicima.

- Ovako, kad se pogleda krajnji rezultat, ispada kako me je ‘pomeo’. Stoji, bolji je, i nije bilo dileme tko će u četvrtfinale, ali imao sam priliku uzeti još koji gem. U tri, četiri gema sam imao prednost, u jednom gemu sam propustio 40:0. Bilo je igre, bilo je izmjena... Bogatiji sam za iskustvo igranja protiv TOP 10 igrača svijeta, a Japanac je u svjetskom vrhu više od deset godina. Najbolji plasman mu je peto mjesto na svijeta, a osvojio je gotovo četrdeset turnira u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji, te isto toliko turnira u parovima. Meni je ovo bio prvi nastup u karijeri na jednom turniru iz te prve svjetske serije – priča 25-godišnji Dubrovčanin nakon što je zaključio svoj nastup u Ženevi.

- Koliko je jak Swiss Open govori činjenica kako je okupio čak petoricu igrača iz TOP 10 svjetske rang liste, a sva ta petorica su prošli tjedan igrala Wimbledon, dakle, Grand Slam. Svi ti najbolji su profesionalci, i onda, kad ih gledaš, vidiš razliku, vidiš kako je sve kod njih na jednom većem nivou – priča Kolunđija, koji će zahvaljujući pobjedi na startu turnira u Ženevi, plasmanu u osminu finala Swiss Opena, napredovati na svjetskoj rang listi. Uoči puta u Švicarsku bio je na 115. mjestu.

- Presretan sam zbog činjenice kako ću idući tjedan po prvi put biti u TOP 100 najboljih na svijetu. Kako stvari stoje trebao bi biti na 98. ili 99. mjestu, a to je za mene sjajan rezultat. Naravno, želja je nastaviti napredovati. Idem sad u Umag, na ITF-ov Futures, koji je idući tjedan. Plan je početkom kolovoza nastupiti na još jednom Futuresu, i to u Bukureštu, ali nisam još potvrdio taj nastup u Rumunjskoj. To će se znati za koji dan. Uglavnom, svoj debi na jednom turniru iz prve svjetske serije ću pamtiti po dobru, pamtit po pobjedi, pamtiti nakon toga po prvom meču u karijeri protiv jednog TOP 10 igrača svijeta, i eto, plasmanu u TOP 100 najboljih na svijetu – naglasio je Kolunđija. 

image

Ante Kolunđija (Tenis klub Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
07. rujan 2024 16:45