StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Korčula ima državnog prvaka, Mot slavi povijesni uspjeh, a Dubrovnik doprvakinju: pljesak za Nena Šaina i Leu Deranju!

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2024. - 17:28

Dva finala državnog do 10 godina u Karlovcu, u oba mališani s hrvatskog juga. Na kraju mali s Korčule, Neno Šain, prvak je Hrvatske, a Dubrovkinja Lea Deranja doprvakinja!

Tenis klub Mot i Tenis klub Dubrovnik su klubovi koji se mogu pohvaliti sa zlatom odnosno srebrom. Ne sjećamo se ovakvog uspjeha hrvatskog juga na Hrvatskom Mastersu do 10 godina. Sam, dolazak na njega je već uspjeh jer treba proći sito i rešeto kvalifikacija, prvo se plasirati na regionalni Masters, pa zaslužiti mjesto na državnom, a na završnici, među 32 najbolja u Lijepoj našoj, trebalo je dobiti prva tri meča, nije se smio dogoditi krivi korak, jer u tom slučaju ništa od medalje, četiri pobjede je trebalo ostvariti za ući u finale, a petu da sve bude za pet. 

Šain je na tom putu za pet dva puta bio na velikom iskušenju, u četvrtfinalu i polufinalu. Izgubio je prvi set, dobio drugi, te slavio u trećem, produženom tie breaku. Uvjerljiv je bio u prva dva kola, te u finalu u kojem je, set je do četiri dobivena gema, suparniku prepustio samo jedan gem, a igrao je za zlato članom HTK Zagreb, Jurom Domagojem Lukinom

Deranja također uvjerljiva u prva dva kola, prepustila je suparnicama po jedan gem u meču. Potom u četvrtfinalu i polufinalu nakon uvjerljivo dobivenog prvog seta, u drugom je igrala tie break, ali i tu je bila uspješna, te je u finale stigla bez izgubljenog seta. U finalu nije uspjela iznenaditi Martu Barišić, članicu Tenis kluba Ponikve, koja je samo jedan gem izgubila do finala, i to u polufinalu, te još samo jedan u finalu.

Tenis klub Mot je imao dvojicu svojih mališana na državnom. Drugi, Leo Šurković Davis je bio uspješan na startu, a nakon toga je zaustavljen od Tome Zovka, člana Zagreba, kojeg je Šain dobio u polufinalu.

Zanimljivo je to što otok Korčula sad ima teniskog prvaka Hrvatske, koji trenira na betonu, a uspjeh je ostvario na zemlji. 

Naravno, dok su Šain i Deranja na postolju, pljesak i za njihove trenere Ivana Protića odnosno Maria Jarka.

30. rujan 2024 17:47