StoryEditorOCM
OstaloSJAJNA VIJEST, VELIKA POBJEDA

Preokret za četvrtfinale, Petrunjela Pavić izbacila drugu nositeljicu Grand Prixa u Portugalu!

Piše Tonči Vlašić
28. siječnja 2024. - 12:51

Velika pobjeda Petrunjela Pavić. Uspjela je iznenaditi 29-godišnju Korejanku Hyunji Yoon, 17. sa svjetske rang liste (Dubrovkinja je na 33. mjestu), a drugu nositeljicu turnira te izboriti četvrtfinale Grand Prixa u Portugalu. Osvajačica bronce na Grand Slamu u Tokyju, brončana s Azijskih igara, peta s Grand Slam turnira u Parizu, povela je nakon minute i pol borbe. Imala wazari prednosti sve do 16 sekundi prije kraja kad je Pavić uzvratila, i potom je, nakon bacanja, uhvatila u zahvat. Yoon se nije uspjela izvući, te slavi judašica Dubrovnika 1966.

Pavić je, pod vodstvom trenera Matea Semiza, prethodno opravdala ulogu favorita protiv 22-godišnje Talijanke Irene Caleo, koja je prošle godine osvojila broncu na Europskom seniorskom kupu u Madridu, a koja je 130. na svjetskoj rang listi. Sad je čeka borba protiv 21-godišnje Nizozemke Yael Van Heemst

Nastupila je i Ivana Šutalo. Bila je slobodna na startu natjecanja u kategoriji preko 78 kilograma nakon čega je poražena od Ane Laure Portuondo iz Kanade, 27-godišnje judašice, koja je dva puta bila brončana na Panameričkim igrama, a 2014. godine treća na svjetskom juniorskom prvenstvu.

Šutalo je u ovom trenutku na 57. mjestu svjetske rang liste kategorije preko 78 kilograma.  

01. svibanj 2024 06:32