StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Nije izgledalo lijepo, bolan krik Dubrovčanina u velebnoj dvorani u Madridu nakon što mu je reprezentativac Njemačke ‘legao‘ na ruku

Piše Tonči Vlašić
9. lipnja 2024. - 19:47

Josip Bulić je s tatamija morao u bolnicu u Madridu na pregled. Potom su se oglasili liječnici: Nije ništa slomljeno.

U prvim trenucima kad je pao, kad se začuo bolan krik i kad je ostao ležati na tatamiju, bilo je straha da nije pukla kost u podlaktici.

- Srećom, nije. Sad treba vidjeti jesu li i ako jesu, koliko su nastradali ligamenti u laktu – javio se iz bolnice u Madridu trener Mateo Semiz.

Bulić je nastup u Madridu na Svjetskom kupu otvorio pobjedom u kategoriji do 90 kilograma protiv Britanca Spencera Lamberta, a nakon niti pola minute borbe protiv Fabiana Kansyja uslijedilo je bacanje. Reprezentativac Njemačke je izveo napad, te pao na ruku Bulića. Odmah je bilo jasno kako je za judaša Dubrovnika 1966. i hrvatskog reprezentativca nastup u glavnom gradu Španjolske završen.

Ako ligament nije puknuo, vrlo brzo će Josip opet na tatami – glasi nova vijest iz Madrida u koji je Josip putovao nakon što je prije dva tjedna u Sarajevu osvojio broncu na Europskom seniorskom kupu, izborio prvo postolje ove godine izvan granica Lijepe naše, a ukupno šesto u karijeri. Priželjkivao je seniorski prvak Hrvatske u glavnom gradu Španjolske nove međunarodne pobjede, dobro je u zadnje vrijeme radio judo.

Ostvario je jednu, bio uspješan, ali jedan nesretan pad, ozljeda, te je ostao bez prilike ostvariti novu. Sreća u nesreći: nije pukla kost, a bit će još bolje ako nisu previše nastradali ligamenti. 

09. lipanj 2024 19:48