StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Borila se za medalju, težak put u Madridu za Anđelu Violić. Tri nositeljice, izbacila je drugu

Piše Tonči Vlašić
8. lipnja 2024. - 19:04

Kaila Issoufi, francuska reprezentativka, prije dvije godine mlađe seniorska doprvakinja Europe, bila je uspješnija u borbi za broncu na Svjetskom kupu u Madridu od Anđele Violić, judašice Dubrovnika 1966. i hrvatske reprezentativke. Issoufi je bila četvrta nositeljica turnira, a Violić sedma.

Dubrovkinja je s dvije pobjede i jednim porazom stigla do borbe za broncu. Na kraju peta u konkurenciji 23 judašice u kategoriji do 70 kilograma. Ostvarila je plasman, te pod vodstvom trenera Matea Semiza osvojila nove bodove za svjetsku rang listu.

Pamtit će se kako je Violić u Madridu dobila Francuskinju Juliette Diollot i Jamajčanku Ebony Drysdale Daley, potonja je bila u ulozi druge nositeljice u Madridu i 39 mjesta je bolje plasirana, dok je u polufinalu kategorije do 70 kilograma poražena od francuske reprezentativke Lucie Jarrot, šeste nositeljice, koja je na kraju osvojila zlato.

U Madridu je još jedan član Dubrovnika 1966., Josip Bulić, koji nastupa u kategoriji do 90 kilograma. On će na tatami u nedjelju, 9. lipnja, drugog ujedno posljednjeg dana Svjetskog kupa. Čeka ga na startu Britanac Spenser Lambert.

17. lipanj 2024 10:43