StoryEditorOCM
OstaloREPREZENTATIVAC |

POLA GODINE NAKON OPERACIJE DARIO MARINOVIĆ, NAJBOLJI STRIJELAC ‘MINI VATRENIH‘, POTVRDIO Vraćam se u Španjolsku, ali ne u ElPozo!

Piše Tonči Vlašić
1. svibnja 2020. - 08:16
Dario Marinović je za ElPozo igrao od ljeta 2015. do kraja 2018. godine. Osvojio je tri trofeja - dva španjolska Kupa kralja, te španjolski Superkup...
Pola godine nakon operacije, Dario Marinović, najbolji strijelac u povijesti hrvatske malonogometne reprezentacije, trenira i priprema se za novu sezonu. Srebrna kopačka Europskog prvenstva 2012., koja je karijeru počela u Squareu, vraća se u Španjolsku, ali ne u El Pozo za koji je igrao od ljeta 2015. do pred kraj 2018. godine i s kojim je osvojio tri trofeja, već je njegov novi klub Jimbee Cartagena, također klub iz provincije Murcija i također član najjače lige svijeta. Marinović je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom iz Cartagene, grada na obali Sredozemnog mora. Za Cartagenu je igrao i iz nje došao u Dubrovnik Leonardo Dos Santos zvani Pele, zadnje dvije sezone najbolji strijelac Squarea.

Kako je Marinović gotovo cijelu 2019. godinu proveo jureći od doktora do doktora, a ne malonogometnim terenima? Kako je danas šest mjeseci nakon operacije? Zbog čega nije zaigrao u Italiji za Real Rieti u sezoni 2019./20., te što se dogodilo s ugovorom, koji je s talijanskim prvoligašem potpisao u ljeto 2019. godine? Tko je trener koji ga je zvao u Real Rieti, a sad ga je uzeo u Cartagenu?

image
Dario Marinović je s reprezentacijom Hrvatske nastupio na trin Europska prvenstva (2012., 2014. i 2016. godine) foto: Tonči Vlašić


Marinović je zbog operacije morao propustiti prvi, a potom i drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Srećom, treći, posljednji krug kvalifikacija, koji se trebao igrati početkom  travnja, odgođen je te će najbolji strijelac reprezentacije svih vremena, vjeruje, bit spreman pomoći u novim akcijama. Kakvo je njegovo iskustvo igranja protiv Češke, reprezentacije koja je posljednja prepreka 'mini Vatrenima' na putu do Svjetskog prvenstva?

Na sva ta pitanja odgovorio je Dario Marinovič, najuspješniji dubrovački malonogometaš svih vremena, koji će 24. svibnja proslaviti 30. rođendan. Razgovor možete pročitati u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika.

image
Dario Marinovič, najuspješniji dubrovački malonogometaš svih vremena, protiv Kazahstana na EP-u 2016. u Beogradu foto: Tonči Vlašić
26. travanj 2024 17:34