StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

DARIO MARINOVIĆ SLAVI NOVU POBJEDU Ante Daničić strijelac za Saviatesta Mantovu protiv lidera prvenstva

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2021. - 19:14

ŠPANJOLSKA Jimbee Cartagena Daria Marinovića je ostvarila novu pobjedu. Sa 6:1 je dobila u gostima Antequeru, sastav koji se bori za ostanak, opravdala ulogu favorita, te je i dalje treća, ali sad sa samo dva boda manje od lidera, Levantea, te bodom manje od drugoplasiranog Palma Futsala s tim što je odigrala utakmicu manje u odnosu na vodeći dvojac. Levante 38 bodova, Palma Futsal 37, Jimbee Cartagena 36, četvrta je Barcelona s 29 bodova. I Barcelona, aktualni europski prvak, odigrala je utakmicu više od Jimbee Cartagene.

Marinović nije tresao mrežu protiv Antequera. Ove sezone je postigao sedam pogodaka u prvenstvu u 17 utakmica. Osam od osamnaest najboljih klubova lige će u doigravanje za prvaka. Iako je tek početak drugog dijela lige, nema dileme kako će u njemu igrati Marinović i ekipa.

image
Dario Marinović u dresu Jimbee Cartagene

ITALIJA Ante Daničić je sa Saviatesta Mantova doživio poraz kod kuće od lidera, Acqua e Sapone je bila bolja sa 4:3. Dubrovčanin je bio strijelac u 28. minuti potpisavši izjednačenje – 3:3. Saviatesta Mantova je vodila s 1:0 i 2:1, ali nije uspjela doći do bod(ov)a.

I dalje ima 17 bodova, te je i dalje na desetom mjestu u konkurenciji 14 klubova. Ima pet bodova manje od osme Meta Catanie, kluba u kojeg je prešao Marko Kuraja i koja drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka uz napomenu kako je prvoligaš sa Sicilije odigrao dvije utakmice manje. Zatim, Saviatesta Mantova ima samo dva boda više od jedanaestog Real San Giuseppea, koji je odigrao tri utakmice manje od Daničića i ekipe. Dva posljednja mjesta znače seobu u niži rang, jedanaesti i dvanaesti će igrati doigravanje za ostanak.

Daničiću je ovo sedmi ovosezonski pogodak u talijanskom prvenstvu. Treći je strijelac Saviatesta Mantove. 

19. travanj 2024 09:23